Δευτέρα 4 Μαΐου 2009

ΑΚΟΥ ΤΟ ΧΤΥΠΟ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Γεννήθηκε σ' ένα παχύ στρώμα φύλλων, που ήταν χωμένα προσεκτικά στη βάση μιας μικρής ξερολιθιάς. Σύρθηκε χωρίς να βλέπει κι ακούμπησε κάτι μαλακό και χνουδωτό.
Μια μουσούδα, το μύρισε, το γαργάλησε και δαγκώνοντάς τον μαλακά στο σβέρκο το μετέφερε πίσω στο στρώμα από τα ξερά φύλλα. Εκεί υπήρχαν και κάτι άλλες μαλακές μουσούδες στο ίδιο μέγεθος με τη δική του και μια γνωστή μυρωδιά .
Μύρισε ανακουφιστικά τον αέρα και χώθηκε ανάμεσα στις άλλες γούνες για να ζεσταθεί...
Τις επόμενες βδομάδες ακολουθούσε μια ευτυχισμένη ρουτίνα: έτρωγε, κοιμόταν,ξύπναγε, χωνόταν κάτω από τις άλλες γούνες για να ζεσταθεί, ξανακοιμόταν κι έβλεπε παράξενα όνειρα.
Τα πόδια του μάκραιναν, ψήλωνε , έκανε μεγάλα άλματα στον αέρα κι όλο ένιωθε την ανάσα κάποιου άλλου να τον ακολουθεί και αυτός να μην μπορεί να κρυφτεί πουθενά γιατί τον πρόδιδαν τα πόδια του που ξεχώριζαν μέσα στο ξερό χόρτο.
Πέρασαν κι άλλες μέρες...Μπορούσε να ξεχωρίζει καθαρά το χόρτο που ξεραινόταν μέρα με τη μέρα και πιο πολύ και του γαργαλούσε τις ροδαλές πατούσες, το ευλύγιστο κορμί της μάνας του και τα αυτιά και τις ουρές των αδερφών του.
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...

4 σχόλια:

  1. Περιμένουμε και την συνέχεια λοιπόν!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ανυπομονω για τη συνεχεια ...
    εχω σχολια και στις αλλες αναρτησεις αφησει φιλακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρία, κυρία, καλώς ήρθατε. Για καλωσόρισα πέρασα και να ευχηθώ καλές αναρτήσεις. Καλή εβδομάδα να έχουμε. Α ναι περιμένω την συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;