Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2009

ΧΙΚ ΧΙΚ Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ 2


Καλησπέρα πουλάκια μου. Χτες δεν είχε μάθημα πήγα σινεμά και είδα τη "Γυναίκα του ταξιδευτή" , δεν ενθουσιάστηκα, αλλά ήταν ωραία η Αίγλη του Ζαππείου. Ο "Βιρτουόζος" λένε είναι καλύτερος. Πάντως μου αρέσουν τα θερινά τα σινεμά , μου αρέσει η ελευθερία να μπορώ να καπνίζω βλέποντας ταινία και να πίνουμε και κατιτίς. Με παρέσυρε ο Διόνυσος μου φαίνεται... Ας είναι για να αυτοτιμωρηθώ σιδέρωσα 3 ωρίτσες και με περιμένουν τουλάχιστον 3-4 ακόμα. Οικιακά... αντρική εφεύρεση
Σήμερα πήγα και μια μικρή βολτίτσα στην οικεία Κουμουνδούρου να ψωνίσω μολύβια για τους μελλοντικούς μαθητές μου, περπάτησα στην Ευρυπίδου [ φοβερές μυρωδιές] , εκεί έχει ένα εκκλησάκι του Αϊ Γιάννη που όταν μπαίνεις μυρίζει λουκούμι τριαντάφυλλο[ έτσι μου φαίνεται τουλάχιστον] και μετά στη Κοτζιά είδα ένα θέαμα που δεν τόχα ξαναδεί. Ξέρετε ότι εκεί έχει περιστέρια κι ένα σιντριβάνι. Λοιπόν πρώτη φορά είδα περιστέρι να κολυμπάει... Όχι να νίβεται, ναχει πέσει μέσα στο νερό να κρατιέται από κάτι ελάσματα του σιντριβανιού, ν' απλώνει τις φτερούγες του και να δροσίζεται. Κρίμα λέω κρίμα που δεν είχα μαζί τη μηχανή.
Λοιπον επανακάμπτω στο θέμα μας γιατί δε με βλέπω σε φόρμα και τα μαθήματα είναι κοντά. Τι λέγαμε ;Α ! Για το ζωηρούλη το Διόνυσο και το κρασί.
Λοιπόν στην Αιτωλία ήταν βασιλιάς ο Οινέας που είχε έναν πιστό βοσκό το Στάφυλο, ο οποίος έβλεπε κάθε μέρα μια γίδα να φεύγει από το κοπάδι και να πηγαίνει να τρώει ένα φυτό. Γυρίζοντας η γίδα τρέκλιζε λιγάκι , αλλά επίσης πάχαινε και έδινε το καλύτερο γάλα. Και επειδή τότε ήταν όλα υπό δοκιμή,ο Στάφυλος το γεύτηκε το φυτό, του άρεσε ο γλυκός χυμός του και το πήγε στο αφεντικό του. Ο Οινέας επειδή βαριόταν να τρώει έναν έναν τον καρπό του φυτού , παίρνει το τσαμπί , το ζουλάει όπως ήταν και πίνει το ζουμί επιτόπου.
Ο Διόνυσος που ήταν σε περιοδεία στα μέρη εκείνα φιλοξενήθηκε στο παλάτι του Οινέα που παρεπιπτόντως είχε και όμορφη γυναίκα. Του άρεσε του Διονύσου η βασίλισσα και ο Οινέας που δεν ήθελε να τον κακοκαρδίσει [ μια φορά ήρθε στο σπίτι του] του λέει " θα πάω για κυνήγι,αν χρειαστείς κάτι, μη διστάσεις θα σε εξυπηρετήσει η βασίλισσα". Η οποία τον εξυπηρέτησε και σε 9 μήνες γεννήθηκε η Δηιάνειρα [ που δεν έμοιαζε καθόλου του Οινέα κι όλοι έλεγαν πήρε από τη μαμά της]. Ο Διόνυσος σαν ευτυχής πατέρας για να τον ευχαριστήσει έδωσε το όνομά του στο γλυκό ζουμί και του έμαθε την καλλιέργεια του αμπελιού. Ο Οινέας απέκτησε ένα σταθερό εισόδημα και έβαλε τους χτίστες να ψηλώσουν λίγο το άνοιγμα της πόρτας γιατί όλο και κάπου εύρισκε...
Με το Διόνυσο δεν τελειώσαμε ακόμα, έχει πολύ ψωμί η υπόθεση.
Σας φιλώ

2 σχόλια:

  1. Πέρα από τις πολύ ωραίες αναρτήσεις, η προσφώνηση ("Καλησπέρα, πουλάκια μου.") είναι όλα τα λεφτά! Να 'σαι καλά με το διαδικτυακό ημερολογιομάθημα. (Τι λέξη κι αυτή για δάσκαλο! Ντροπή μου! Συγγνώμη, Κυρία! )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βίος και πολιτεία ο Διόνυσος.
    Φιλάκια

    συνεχίζω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;