Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2009

ΝΕΡΑΪΔΕΣ 1


Καλησπέρα πουλάκια μου. Αν είναι δυνατόν όλο το Σαββατοκύριακο την έβγαλα μέσα στις ντουλάπες! Όχι δεν είχα πάθει κρίσεις αγοραφοβίας, μάζευα τα καλοκαιρινά και πάλι δεν τελείωσα. Σας έχω μιλήσει για την απέχθειά μου στην τακτοποίηση και στο ξεκαθάρισμα...Ε! να που ήρθε η ώρα να υποβληθώ σε ασκήσεις υπομονής! Αυτή τη φορά όμως με είχε πιάσει μια μανία κι άρχισα να πετάω. Είπαμε δεν πρέπει να δενόμαστε συναισθηματικά με τα αντικείμενα, να και τούτο να και κείνο. Είμαι μέσα στα νεύρα γιατί δεν ξέρω και τι να πράξω . Να συνεχίσω να πηγαίνω στα μαθήματα κοσμήματος [ μου φαίνεται η δασκάλα δε με συμπαθεί χε χε χε!] ή να πάω ισπανικά; Καλά τρομερή απόφαση για το μέλλον μου ε; Κι αν πάω ισπανικά θα διαβάζω ή θα γίνω ρεντίκολο που λένε και στο νησί μου; Έχω 2 μέρες για να αποφασίσω, οπότε το αφήνω στην άκρη [ αναβλητική όπως πάντα] και επανακάμπτω.
Απόψε θα μιλήσουμε για νεράιδες.
Η Νεραιδοχώρα είναι ένα μαγικό βασίλειο που θυμίζει λίγο τον κόσμο μας. Εκεί ζουν νεαρές και ηλικιωμένες νεράιδες, κηπουροί και ράφτες, δασκάλες και φουρνάρηδες. Τους αρέσει πολύ το κέικ με γάλα και μέλι, αγαπάνε τη μουσική και το τραγούδι.
Οι νεράιδες έχουν και ειδικότητες : Υπάρχουν οι νεράιδες των σπιτιών, των δασών, των νερών ακόμα και των δοντιών των μικρών παιδιών. Τα μαζεύουν , όταν τα αφήνουν κάτω από τα μαξιλάρια τους και φτιάχνουν αστέρια.
Μερικές φορές βοηθούν στις δουλειές του σπιτιού κι άλλες διασκεδάζουν κάνοντας σκανταλιές. Άλλες γυαλίζουν τα νεαρά φύλλα των λουλουδιών κι άλλες μεταφέρουν τη γύρη και τους σπόρους τους φορτώνοντάς τες στις ράχες των μελισσών και στα ράμφη των πουλιών. Είναι μικροσκοπικές και εύθραυστες, τόσο μικρές που πρέπει να προσέχεις περνώντας ανάμεσα στα τρυφερά βλαστάρια , αν δε θες να τις πατήσεις.
Στα αγγλικά λέγονται fairies από το μεσαιωνικό γαλλικό faerie και το λατινικό fata που σημαίνει μοίρα.
Έχουν νεραϊδοσχολεία που διδάσκουν τις μικρές νεραϊδούλες οι μεγαλύτερες
,έχουν φιλοσοφικά βιβλία, άλλα βιβλία για να διασκεδάζουν και βίβλους με τις μαγικές συνταγές τους .Οι νεράιδες πεθαίνουν! δεν ζουν για πάντα… ο πιο συνηθισμένος λόγος είναι από μεγάλη θλίψη!
Τους αρέσει το καλό και απεχθάνονται το ψέμα και κάθε είδος κακό!Φυσικά στον κόσμο τους ο χρόνος δεν είναι ίδιος με τον δικό μας και μια μέρα δικιά τους για εμάς είναι πάρα πολλά χρόνια!
Οι νεράιδες βοηθάνε τους ανθρώπους κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, αναλαμβάνουν υπό την προστασία τους θνητούς ανθρώπους κι αν αυτοί τις διατάξουν μπορούν να εμφανιστούν μπροστά του ανάλογα με την θέλησή τους.Αν πάλι οι άνθρωποι βοηθήσουν μια νεράιδα αυτή τους πληρώνει με χρυσά νομίσματα που δεν πρέπει να τα κοιτάξουν γιατί αμέσως θα μετατραπούν σε ξερά φύλλα και άλλες φορές θα τους πληρώσει με ξερά φύλλα που όταν φτάσουν στο σπίτι τους θα μετατραπούν σε χρυσό!
Όπως καταλαβαίνετε θέλω μια Ι.Χ νεράιδα και γρήγορα , έστω να πάρω μια απόσπαση σε νεραϊδοσχολείο! Και να παίρνω το χρονοεπίδομα σε ξερά πλατανόφυλλα.
Καληνύχτα. Να προσέχετε όταν περπατάτε στον κήπο

3 σχόλια:

  1. Καλημέρα!
    Μα τι να την κάνεις εσύ τη νεράιδα;;; Αφού είσαι η ίδια! Η νεράιδα των ιστοριών και των μαγικών αφηγήσεων, που μας καθηλώνει κάθε φορά και μας κάνει να κρεμόμαστε από τα χείλη της!
    Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πολύ όμορφο το ποστ σου !!! με ταξίδεψε γλυκά !!!

    καλό απόγευμα νεραϊδούλα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γέλασα με την δασκάλα (κοσμημάτων) που δεν συμπαθεί την δασκάλα (εσένα).
    Μάλλον σε ζηλεύει Αγγελικούλα μου;-)
    Πολύ όμορφο το νεραϊδοπόστ σου!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;