Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΩ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ!


Καλημέρα πουλάκια μου . Ημέρα εκλογών σήμερα, αλλά γιατί δεν νιώθω κυρίαρχος λαός; Παλιότερα , θυμάμαι, όταν την ημέρα των εκλογών ήταν κλειστά τα ουζερί και οι ταβέρνες ,γιατί απαγορευόταν η δημόσια κατανάλωση οινοπνεύματος[ μπας κι ανάψουν τα αίματα] προμηθευόμουν κρασιά και μπίρες και μαζευόματαν όλοι σπίτι για να ξενυχτήσουμε και να μάθουμε ξημερώνοντας τα αποτελέσματα. Το ψυγείο γεμάτο λες και ήταν κατοχή . Σύνδρομο !!!! Μαγείρευα κιόλας μεζεδάκια για να μην πιούμε ξεροσφύρι. Οι καιροί όμως άλλαξαν. Τώρα δεν έχει πια σασπένς, τα αποτελέσματα βγαίνουν γρήγορα [ άκου εκεί στις δέκα η ώρα θα ξέρουμε!] κι εγώ πώς θα διασκεδάσω βλέποντας την αγωνία στο μάτι του υποψηφίου. Τσ τσ τσ ! Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγα να ψηφίσω. Ήταν το 1981 και πήγα Κέρκυρα. Μάλιστα 600 χμ να πάω και 600χμ να γυρίσω για να ψηφίσω ένα κόμμα με ανεύφικτους στόχους. Απογοήτευση πλήρης μετά. Πού να καταλάβω ότι οι στόχοι είναι για να δίνουν ώθηση σε κάτι πιτσιρικάδες οπαδούς για να δουλέψουν περισσότερο την επόμενη φορά!
Πόσο περισσότερο πουλάκια μου! Πολλή αφίσα, πολλά ταμπλώ και το άσπρο μου φόρεμα μες στην μπογιά . Άσε που φοβόμουνα και τις εξακριβώσεις στοιχείων, άντε να με μαζεύει ο πατέρας μου από τα τμήματα. Ωραίες εποχές! Να πηγαίνει μπροστά το ένα συνεργείο με αφίσες και από πίσω άλλο , άλλης παράταξης, και να πέφτει και το σχετικό ξύλο ενδιάμεσα. Κάτι γηπεδικό είχε η κατάσταση, αλλά οι αναλύσεις έπεφταν βροχή και μετά συμφιλιωνόμαστε σε καμιά ταβέρνα συζητώντας και αναλύοντας σοβιετικές και κουβανέζικες ταινίες. Τον κινηματογράφο STUDIO στην πλατεία Αμερικής τον ξέρω απέξω!Δε μετανιώνω που αναμείχθηκα στις πολιτικές νεολαίες, μπορεί ο υπαρκτός σοσιαλισμός να κατέρρευσε[ μεγάλη πίκρα τότε], αλλά η γενιά μου παρέμεινε ονειροπόλα .
Ουφ! πάλι θα τσακωθώ με την οικογένεια [ ο καθένας μας ψηφίζει κάτι διαφορετικό], αλλά αυτή η πολυμορφία με ευχαριστεί. Να μην είμαστε ταγιέρ σετάκι. Μονότονο πολύ μονότονο!
Άντε πουλάκια μου, καλή ψήφο και με τη νίκη [ ο καθένας τη δική του]

4 σχόλια:

  1. Εχεις δίκιο, τα πάντα έχουν αλλάξει!
    Πιο σαπένς τότε, διαφορετικές καταστάσεις!
    Μα να μην μπορώ κι εγώ με τίποτε να νοιώσω κυρίαρχος λαός??
    Ακόμη κι όλη την προεκλογική περίοδο που ξαφνικά με θυμηθήκανε όλοι (από όλα τα κόμματα) πάλι δεν ένοιωθα κυρίαρχος λαός;-)
    Αντε, καλή μας βδομάδα από αύριο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θυμάμαι τις κόλες χαρτιού που μας έβαζαν να γράφουμε, ακούγοντας ροδιόφωνο!
    Χαίρομαι που σε βρήκα κυρά δασκάλα.
    Να προσέχω τα λάθη μου, γιατί πολλά χρόνια
    πέρασαν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ψηφίσαμε, ψηφίσαμε, τώρα να δούμε τι θα γίνει!
    Πάντως μια αλλαγή ήδη την βλέπω!
    Καλη μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eμεις δεν ψηφίσαμε!!!Προτιμήσαμε την εξοχη..
    Βουνό, καθαρός αέρας, και πράσινο, πολύ πράσινο..και κυκλάμινα, λατρεύω τα κυκλάμινα...
    Ίσως να φταιει που ποτέ δεν επικράτησε τέτοιο κλίμα στο σπίτι μου όταν ήμουν μικρη, ίσως να φταίει και η εξοχή που με ξεμυάλισε..Μήπως έχω αλλεργία στις κάλπες;Ποιός ξερει;;


    Την καλημέρα μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;