Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου 2009

ΚΛΕΙΣΑΜΕ ..ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ


Καλησπέρα πουλάκια μου. Όπως καταλαβαίνετε η τάξη μου είναι κλειστή , οι μαθητές μου μετά τις 2 πρώτες μέρες έχουν σκυλοβαρεθεί στο σπίτι και τριγυρνούν έξω από τα κάγκελα του σχολείου , στο οποίο σχολείο άλλα τμήματα λειτουργούν και η δασκάλα τους είναι μέσα. Τι νομίζετε ότι όταν κλείνουν τα τμήματα καθόμαστε; Μέγα σφάλμα πουλάκια μου! Αναπληρώνουμε συναδέλφους που λείπουν ή βρισκόμαστε εκεί γιατί είμαστε πάνω απ' όλα ...νομοταγείς δημόσιοι υπάλληλοι. Έντάξει τη δουλειά μου κάνω, να τηρώ το ωράριό μου, αλλά φίλε μου δε θα μου αλλάζεις και βάρδια για να καλύψω το ολοήμερο!Κάτσε να το καλύψεις εσύ που παίρνεις και επίδομα. Και εντάξει άντε να εξυπηρετήσουμε μια κατάσταση, αλλά να ελέγχεις τη ζωή μου δεν το επιτρέπω και δεν το επιτρέπουν και τα 27 χρόνια υπηρεσίας μου!
Όπως καταλαβαίνετε σήμερα ήταν μια πολύ περίεργη μέρα, θύμωσα πολύ , έβρισα , έκανα αυτό που λέμε φασαρία, απείλησα θεούς και δαίμονες, η πίεση θα είχε χτυπήσει τουλάχιστον 15αρι και για μια υποτασική καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό. Αισθανόμουν στα πρόθυρα εγκεφαλικού! Ενώ είχα κανονίσει από χτες να κρατήσω το ολοήμερο και αφού πήγα στο σχολείο το πρωί , έφυγα για να κάνω κάποιες δουλειές στην Αθήνα και να ξαναγυρίσω στις 12 και τέταρτο. Κατά τις 9.30 άρχισαν να με ψάχνουν! Η τυρόπιτα κουρού από το ΑΡΙΣΤΟΝ δεν είχε προλάβει να αγγίζει τον ουρανίσκο μου και να με θεωρούν εξαφανισμένη! Ο συνάδελφος του ολοήμερου τελικά θα ερχόταν και εγώ θα έπρεπε να ξαναγυρίσω στο σχολείο για να μην πουν οι συνάδελφοι ότι λουφάρω.
Φυσικά πριν με βρουν είχαν ειδοποιήσει όλη την οικογένειά μου ότι δε με βρίσκουν σπίτι. ..
Σκέφτομαι από αύριο να κυκλοφορώ με μπίπερ μήπως προκύψει κάποιο επείγον περιστατικό! Ένας μικρός δόκτωρ Χάουζ εκκολάφθηκε! Αυτά τα λέω τώρα και το διασκεδάζω, αλλά το πρωί δεν ήταν έτσι. Φυσικά και γύρισα κατά τις 11 ξανά στο σχολείο και αφού είπα ότι είχα να πω , μου πέρασε και άρχισα να στολίζω το γραφείο! Να πω ότι η άμεσα ενδιαφερόμενη διευθύντρια ούτε καν κατάλαβε την αναστάτωση που είχε προκαλέσει, να πω ότι μερικοί άνθρωποι όσα πτυχία κι αν έχουν παραμένουν κοινωνικά αμόρφωτοι, να πω ότι είμαστε παρτάκηδες και βολεψάκηδες και τους συναδέλφους τους θυμόμαστε όταν βρισκόμαστε σε άσχημη θέση και θέλουμε τη στήριξή τους, να πω ότι για μια ακόμα φορά κατάλαβα ότι πρέπει να έχω τις ικανότητες της ηλικίας των 25 γιατί διαφορετικά θα με πάνε όπως τα γέρικα άλογα για σφαγή; Τι να πω ; Βαρέθηκα να λέω, μήπως και θα καταλάβει κανείς; Σχέσεις επιδερμικές , ψεύτικες, σχέσεις ανταλλαγής. Δε με ενδιαφέρουν ούτε καν σαν άνθρωποι που έχουμε ζήσει 20 χρόνια στον ίδιο χώρο , άνθρωποι που είμαστε στην ίδια πλευρά και όταν κάθισαν στην καρέκλα νόμισαν ότι κάτι άλλαξε και δεν μπόρεσαν να διαχειριστούν την κατάσταση. Και σιγά την καρέκλα να'ταν τουλάχιστον μια μπερζέρα... Μήπως έπρεπε να πάρω και 2-3 πτυχία ακόμα για να μη θεωρούμαι δασκαλίτσα; Μήπως τότε θα με φοβούνταν μήπως τους ροκανίσω την καρέκλα; Χα χα χα διασκεδάζω πολύ με τους στόχους ζωής που βάζουν κάποιοι...μακάρι να'χουν πετύχει το ζητούμενο. Από την άλλη, ξέρω γω μπορώ να είμαι λάθος και να μην είμαι γυναίκα καριέρας. Να'χω χαμηλές φιλοδοξίες και αυτοεκτίμηση
Σας κούρασα πουλάκια μου
Καληνύχτα
Μια νομοταγής δασκαλίτσα

9 σχόλια:

  1. Πέστα Αγγελικούλα να ξεθυμάνεις!!
    Πάντως μεγάλη αναστάτωση αυτή με τα σχολεία, στο δικό μας κλείσανε όλα τα τμήματα και ... ο Θεός βοηθός!
    Εύχομαι να περάσει σύντομα όλη αυτή η αναστάτωση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελικούλα να ήξερες πως σε νοιώθω!!! ενα παρομοιο σκηνικό έγινε εχθες στο γραφείο μου και αστραψα και βρόντησα !!!! αυτα που αναφέρεις στην αναρτησή σου είναι όλα αυτά που είπα εγώ εχθές!! και όλα αυτά μετα απο 30 χρόνια εργασίας εκ των οποίων τα 19 είναι στην ιδια εταιρεία!!!!

    Ποσα χρόνια έχω να φαω τυροπιτα απο το ΑΡΙΣΤΟΝ!!! είναι ακόμη τόσο νόστιμη?? δούλευα κάποτε Σταδίου 7 που είναι ακριβώς στο ύψος του Αριστον!! μονο που η Βουλης είναι απο την πίσω μερια !!

    καλή σου μέρα Αγγελικούλα και μην ξεχνας ''σήμερα είναι μια αλλη μέρα''!!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλημέρα, δεν ξέρω αν σε παρηγορεί αλλά υπάρχουν κάποιοι γονείς που ευγνωμονούμε δάσκαλους που αγαπούν τη δουλειά τους και αναλαμβάνουν να δώσουν τις σημαντικές βάσεις στα παιδιά μας, όταν μάλιστα το κάθε παιδί φεύγει από το σπίτι με το δικό του χαρακτήρα και ο κάθε δάσκαλος έχει να αντιμετωπίσει και αυτό ......
    Αν όλα αυτά δεν μπορούν να τα σεβαστούν κάποιοι συνάδελφοι γιατί ανάλαβαν και κάποιες υποχρεώσεις διοικητικές ....πολύ κρίμα....

    ΥΓ. καταπληκτικές οι κατασκευές σου στις προηγούμενες αναρτήσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο διευθυντής στο δικό μου το σχολείο (ήρθε στα μέσα της χρονιάς, κατά τα Χριστούγεννα πρόπερσι) έχει τρία συναπτά πτυχία αλλά ωστόσο έχει καταφέρει να κάνει το σχολείο μπάχαλο. Παρά τα πτυχία δεν είναι παρά ένας χειρώνακτας αγρότης (δεν έχω τίποτα με τους αγρότες αλλά δε θα τους έβαζα να διευθύνουν ένα σχολείο) με καθόλου κύρος. Τα παιδιά έχουν εκτροχιαστεί τα δυο τελευταία χρόνια, οι συνάδελφοι δεν του πολυκολλάνε για να έχουν την εύνοιά του για αδειούλες κ.τ.ό. κι εγώ κατέφυγα στο ολοήμερο μεταξύ άλλων και για να μην τον/τους βλέπω. Πού θα πάει; Θα περάσουν άλλα δυο χρόνια, δε θα περάσουν;

    Έχουμε στόν κλάδο μας, συναδέλφισσα, πολλά μπουμπούκια, γιατί να το κρύψουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κυρα δασκάλα μου γιατί σε συγχίζουνε???
    Μία ποντιακή φράση λέει: "πάτα πάν"..δηλαδή πάτα πάνω και προσπέρνα..όσα και όσους σε χαλάνε!
    πολλά φιλάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πότε επιτέλους θα διώξουμε αυτή τη μιζέρια από πάνω μας. Πότε επιτέλους θα πάψουμε να ειμαστε "δασκαλάκια" ψαρωμένα με καρέκλες, πτυχία, μεταπτυχιακά, δασκαλάκια εγκυκλιολάγνα;Απογοητεύομαι συνεχώς και αγανακτώ!
    Χαίρομαι που δεν είμαι η μόνη!Καλώς σε βρήκα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το κάθε σχολείο έχει τελικά τα δικά του θεματάκια!Στο δικό μου όταν κλείσαμε και φύγαμε όλοι οι δάσκαλοι!Είχαμε τη συγκάλυψη πολλών!Όμως τα αποτελέσματα τα πληρώνουμε τώρα!!!!!!!!!Αν η συνείδησή σου είναι ok, μην σε πτοεί τίποτα!Καλησπέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντως από όσα όσο καιρό διαβάζουμε, αν οι μισοί υπάλληλοι του δημοσίου και δη καθηγητές, δάσκαλοι κλπ είχαν τη δική σου ιδιοσυγκρασία, θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε έναν εκπολιτισμό και σε μια ανθρώπινη κατάσταση.
    Καλημέρα και καλό ΣΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κυρα δασκαλα που εισαιιιιιιιιιιιιι??????
    Θελουμε κααινουριο post!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;