Κυριακή 15 Απριλίου 2012

EΛΠΙΔΑ

Χριστός Ανέστη. Χρόνια Πολλά και καλά σε όλους. Εύχομαι και αντεύχομαι ,ξορκίζω τους δαίμονες, κάνω ότι μπορώ και δεν μπορώ, αλλά δε βλέπω κάτι στον ορίζοντα. Μετά καταλήγω σε μια μικρή κατάθλιψη που διακόπτεται από μαγείρεμα, σιδέρωμα, κατασκευές λαμπάδων και τούμπαλιν. Προσπαθώ να συμβιβαστώ με την κατάσταση . Μου είναι αδύνατο όμως και θυμώνω και εξοργίζομαι που δεν μπορώ να την αλλάξω. Κι όμως μέσα σ' όλα τα δύσκολα εκείνο το μικρό έντομο που ξέφυγε από το κουτί της Πανδώρας επιμένει να υπάρχει και να πολλαπλασιάζεται.
Ελπίδα , λοιπόν, ελπίδα που δεν ξέρω αν θα καταλήξει κάπου, ελπίδα για ένα αύριο με λιγότερο άγχος, λιγότερα νοσοκομεία, περισσότερα χαμόγελα, ήλιο κι εκδρομές .
Ένα πρωινό στα Βατερά της Λέσβου, ένα μεσημέρι με αποπνικτική ζέστη στη Λίμνη, ένα απόγευμα στη χώρα της Αμοργού, ένα βράδυ στη Ράμπλα.
Μου λείπουν όλα αυτά και δεν θα τα ξαναζήσω ποτέ το ίδιο, δεν έχω αυταπάτες. Μου λείπουν και οι άνθρωποι που τα΄ζησα μαζί τους. Τίποτα δεν είναι το ίδιο. Η ζωή είναι μεγάλος δάσκαλος και με πολλά χρόνια υπηρεσίας, δεν μπορώ να τη συναγωνιστώ.
Κι είναι τόσο απρόβλεπτη κι ανατρεπτική.
Καλή σας νύχτα.

3 σχόλια:

  1. Χριστός Ανέστη....με Ε Λ Π Ι Δ Α....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σου εύχομαι ολόψυχα Ανάσταση ψυχής και Ζωής γλυκιά μου πολυβασανισμένη φίλη, κάνε κουράγιο και δύναμη πάρε από τον ίδο τονεαυτό σου αν ..και ξέρω οτι έξω από το χορό όλοι λέμε εύκολα τραγούδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χρόνια Πολλά Αγγελικούλα μου, Χριστός Ανέστη!!
    Η ελπίδα είναι μεγάλη παρηγοριά!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;