Δευτέρα 25 Μαΐου 2009



ΠΡΟΤΑΣΗ:'Ενα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην κέλτικη παράδοση από το Εθνικό Συγκρότημα χορευτών της Ιρλανδίας

Διάρκεια: 2 ώρες, 1 διάλειμμα

Δέκα χρόνια μετά την ίδρυσή του, το Εθνικό Συγκρότημα Χορευτών της Ιρλανδίας γιορτάζει παρουσιάζοντας μια επετειακή παράσταση αφιερωμένη στην πλούσια κέλτικη παράδοση.

Ένα ταξίδι στους μύθους και τις παραδόσεις των Ιρλανδών Κελτών μέσα από μια φαντασμαγορία παραδοσιακών ρυθμών, απίστευτα συγχρονισμένων χορευτικών, ζωντανής μουσικής και τραγουδιού, με τη σφραγίδα ενός από τα πιο πετυχημένα σόου παγκοσμίως: του Rhythm of the Dance.

Τα αέρινα ξωτικά από το Βορρά μάς ταξιδεύουν στο Σμαραγδένιο Νησί, έναν τόπο όπου ζωντανεύουν οι αιώνιοι μύθοι του καλού και του κακού, πανίσχυρες αντίπαλες οικογένειες παλεύουν για την εξουσία και σκληροί δαιμόνιοι κατακτητές απειλούν τη γη των προγόνων. Με φύλακες αγγέλους τους τρεις απεσταλμένους των θεών της ειρήνης, οι γυναίκες από το Ulster και οι άντρες από το Leinster συμμαχούν και ξορκίζουν το κακό με το χορό, το γλυκό ήχο της φλογέρας και το ρυθμικό χτύπο του τυμπάνου. Βασικό τους «όπλο» σε αυτή τη μάχη είναι τα ειδικά μαύρα «θορυβώδη» παπούτσια, οι πολύχρωμες στολές και ο απόλυτος συγχρονισμός κινήσεων που αιφνιδιάζει τον… αντίπαλο και καθηλώνει τους θεατές.

Οι 22 χορευτές του συγκροτήματος μαζί με μια πενταμελή ζωντανή ορχήστρα και τρεις τραγουδιστές, έχουν γυρίσει 36 χώρες από το 1999, προσελκύοντας περισσότερους από 5 εκ. θεατές. Το 2001 κέρδισαν το βραβείο για το Καλύτερο Ιρλανδέζικο Χορευτικό Σόου, το 2003 έκαναν sold out εμφανίσεις στο Παρίσι, ενώ την αυγή της νέας χιλιετίας στην Κίνα καθήλωσαν 750 εκ. θεατές μέσω της τηλεόρασης.




Το επισκέφτηκα εχθές με παρότρυνση της φίλης μου της Μαίρης " πάμε να δούμε του Αερίστες" εννοώντας τους Ιρλανδούς . Αν και είχα κάποιες επιφυλάξεις τελικά είναι πολύ πολύ καλό.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η πρότασή σου!
    Καλή βδομάδα Αγγελικούλα:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΙΝΙΟΡΙΝΑ ΑΝΤΖΙΟΛΙΝΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ.ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΄΄ΣΕΡΜΠΕΤΙ'' ΓΙΑ ΓΛΥΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΒΡΑΔΙΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;