Τετάρτη 15 Ιουλίου 2009

ΑΓΝΩΣΤΗ


Το pc μου δεν με αναγνωρίζει πια. Δεν μπορώ να γράψω σχόλια . Στο εικονίδιο βγαίνει... ανώνυμος. Αυτό δεν με πολυστενοχωρεί. Καλύτερα να είσαι ανώνυμος . Ακίνδυνο πράγμα, δε σε αναγνωρίζει κανείς, δε δίνεις λογαριασμό σε κανέναν, δεν έχεις ενοχές για το τι λες και τι γράφεις. Άλλωστε αν αύριο διασταυρωθείς με κάποιον από τους αναγνώστες των κειμένων σου, δε θα γυρίσει να σε κοιτάξει, δε θα του θυμίσεις τίποτα. Πολλές φορές αμφιταλαντεύομαι με την ανωνυμία των blogs , από τη μια μπορεί να γράφεις ό,τι θες και να μη φοβάσαι την κριτική, από την άλλη πιστεύω ότι η ανθρώπινη επαφή είναι πολύ πιο σημαντική. Εκτίμησα πολύ τις προσωπικές φωτογραφίες της "Αχτίδας" και της Σταυρούλας που σου λέει :"Εγώ είμαι αυτή εδώ" Χάρηκα που τη γνώρισα, όπως και τη Γαστερόπληγα. είπα , βρε παιδί μου, μοιραζόμαστε τα βράδια μας , γιατί όχι και την εικόνα μας; Κι είπα εγώ θα τις γνωρίσω. Εντάξει δεν είμαι κι εκείνο το καταπληκτικό άτομο, που θα τους μείνει αξέχαστο Μια απλή , πλην τίμια μεσήλιξ εκπαιδευτικός είμαι... Αχ ξαναβρίσκω την καλή μου διάθεση και δεν έχω και φωτογένεια να σας βάλω μια φωτογραφία. Α! βρήκα μία που δείχνει πόσο μου αρέσει να με φωτογραφίζουν
Καληνύχτα

8 σχόλια:

  1. Καλά έκανες και την έβαλες τη φωτογραφία Αγγελική μου (μάλιστα είναι πολύ - πολύ ωραία), αν αυτό σε κάνει να νιώθεις καλύτερα.
    Δεν είδες τη δική μου φωτογραφία!!! σα χαζή είμαι, λέω να βάλω μια άλλη!!!
    Καλό βράδυ, σε φιλώ
    θα τα πούμε σε δυο βδομάδες.
    Φεύγω για διακοπές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καλημέρα
    πω πω ήρθα την ώρα των μεγάλων αποκαλύψεων...
    να σου πω κάτι?
    δεν σε ξέρω αλλά τι μου δείχνει η φωτό.
    μπέσα
    έναν άνθρωπο με αυτοεκτίμηση
    που προσέχει για να έχει
    που είναι μέσα στο γίγνεσθε
    που είναι αξιοπρόσεκτη
    και αν συνεχίσω να σας διαβάζω
    και μια προσοπικότητα που θα γοητευόταν κάποιος αν έπινε μαζί της ένα καφέ
    και ξανά καλημέρες
    (και λαικά μια χαρά σε κόβω)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημερούδια!
    οι Ινδιάνοι λένε ότι οι φωτογραφίες είναι επικύνδινες, μπορεί κάποιος να σου κλέψει το πνεύμα....
    είναι ομως όμορφο να ξέρεις με ποιόν μιλάς...χάρηκα που σε είδα...
    τυχεροί οι μαθητές σου, δείχνεις θετικό άτομο...
    φιλιά, να περνάς καλά.

    Μαγδαληνή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλησπερούδια Αγγελική, δε τα πας καλά με το φακό έ; σε αδικεί ο φακός, κρίμα που δε μπορεί να φωτογραφηθεί και ο χαρακτήρας, μια χαρά γλυκός άνθρωπος είσαι, και με πολύ υπομονή αφού ανέχτηκες εμένα και την αχτίδα και την πολυλογία μας είσαι άπαιχτη!!!!!!!φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλησπέρα κι από εμένα!
    Σε ένα βαθμό συμφωνώ μαζί σου Αγγελική. Πράγματι η ανωνυμία έχει μειονεκτήματα, και όταν έχει κανείς κακή πρόθεση, τότε τα μειονεκτήματα αυτά είναι πολλά και σοβαρά.
    Απο την άλλη όμως, εγώ βρίσκω πως έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Δίνει για παράδειγμα τη δυναντότητα, σε ανθρώπους με δυνατότητες να τις κοινοποιήσουν και πιθανόν να έχουν και κάποιο κέρδος από αυτές, χωρίς να είναι προαπαιτούμενο οι υψηλές γνωριμίες. Επίσης μπορεί κανείς να αντλήσει πληροφορίες από ανθρώπους, που όταν τους συναντήσεις, για διάφορους κοινωνικούς ή/και επαγγελματικούς λόγους δεν θα σου τις έδιναν ποτέ.
    Τέλος, επιτρέπει στον καθένα, χωρίς να βλάπει την προσωπική του ζωή και χωρίς να διαταράσσεται η οικογενειακή θαλπωρή, να καταγγέλει και να διαμαρτύρεται για τα άπειρα προβλήματα και λάθη της κοινωνίας μας.
    Ίσως τελικά, να είναι η μόνη μας ελπίδα, ότι άπλυτα ισχυρών θα δουν το φως, και καθημερινοί άνθρωποι (που είναι και οι στηλοβάτες της κοινωνίας) θα κατορθώσουν να την βελτιώσουν σε σημαντικό βαθμό.
    Παρόλα αυτά, χάρηκα πολύ που σε γνώρισα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. καλησπερα

    Συμφωνώ εν μέρη με την ανάρτηση σου…
    Δεν διαφωνώ με αυτούς που θέλουν.. να αναρτήσουν προσωπικές στιγμές (φωτογραφίες) … αλλά υπερασπίζομαι και το δικαίωμα κάποιου να μη δημοσιεύει προσωπικά δεδομένα και φωτογραφίες …

    Τα blog είναι ένα ξεδίπλωμα ψυχής…
    Μέσα από αυτό γνώρισα υπέροχους blog φίλους… τους άνοιξα την ψυχή μου … . «μέσα από την ανωνυμία μου» έκανα κατάθεση ψυχής… εκτίμησα ανθρώπους.. μοιράστηκα ωραίες και άσχημες στιγμές μου….
    Δεν νοιώθω την ανάγκη να βγάλω την φωτογραφία και να πω να αυτή είμαι!!!…
    Αυτό δεν με κάνει ανώνυμη….
    Μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. το δικαιωμα της ανωνυμιας σου δινει τουλαχιστον την επιλογη να σε γνωρισουν αυτοι που επιλεγεις εσυ....και οχι ολοι... οπως και εγω δεν θελω να τους γνωρισω ολους :)
    γι αυτο και μενω ανωνυμη απο φωτο .... ουτε απο χαρακτηρα ουτε απο ψυχη ουτε απο σκεψεις :))
    ολα τα αλλα που μας δειχνεις πιστεψε με ειναι πιο συμαντηκα :)) ( για μενα τουλαχιστον)


    την καλημερα μου :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγγελική μου μια κούκλα είσαι!
    Το θέμα που θίγεις είναι καθαρά υποκειμενικό.Καθένας πράττει όπως θεωρεί ότι είναι καλύτερα.
    Σε ό,τι με αφορά εμφανίζομαι αυτοπροσώπως διότι δεν βρίσκω λόγο για το αντίθετο και πιστεύω πως καλό είναι να γνωρίζει ο κάθε φίλος-συνομιλητής με ποιόν έχει να κάνει.Αλλωστε το μπλογκ μπορεί να είναι ένα προσωπικό ημερολόγιο πλην όμως σε κοινή θέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;