Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑΚΙ


Καλησπέρα πουλάκια μου. Σήμερα μάλλον δεν με πάει η μέρα. Σαν καλή νοικοκυρά σηκώθηκα και πήγα στη λαϊκή να πάρω καλαμαράκια. Τι το'θελα, δεν πήγαινα στην αγορά που έχω και προσωπικό ιχθυοπώλη; Αφού ψώνισα λοιπόν και πήρα και κάτι κατσαρές σαλάτες είπα να γυρίσω σπίτι. Ξαφνικά πιάνει ένας αέρας και αισθάνομαι κάτι να μπαίνει στο μάτι μου. Δεν είναι τίποτα λέω, θα βγει. Βρίσκω και μια κυριούλα στο δρόμο, τόχω να με τραβάνε οι περίεργες περιπτώσεις και στα καλά καθούμενα άρχισε να μου λέει ότι η νύφη της της πήρε τα σερβίτσια και την καλή την κατσαρόλα, όσο εκείνη έλειπε στο νοσοκομείο. Μέχρι και τις μυγοσκοτώστρες μου είπε της πήραν. Μετά άρχισε να με ρωτάει για κάτι άσπρα βότσαλα που είχε μια βιτρίνα, αν είναι επεξεργασμένα ή φυσικά. Επειδή είχα χρόνο και όρεξη άρχισα να της λέω ότι τα βάζουν σε μεγάλα ξενοδοχεία κλπ κλπ.
Τέλος πάντων έφυγα κάποια στιγμή , γιατί η συζήτηση τραβούσε και θα μου κατέβαζε όλο το οικογενειακό της δέντρο.
Από τη στιγμή που πήγα στο σπίτι έβαλα κάτι κομπρέσες, αλλά τίποτα. Έβαλα κολλύριο τίποτα. Αυτό το πράγμα άρχισε να πονάει και να με ενοχλεί όλο και πιο πολύ. Ε το απόγευμα πήγα στην οφθαλμίατρο, έλα όμως που ήταν σε άδεια. Φτου! Άρχισα να αναζητώ οφθαλμίατρο, βρήκα ευτυχώς και στήθηκα να περιμένω. Στο σαλονάκι μια οικογένεια: μπαμπάς, μαμά και δυο κόρες 10-13 χρονών. Και τα δυο κορίτσια να παίζουν ηλεκτρονικό περιμένοντας και μπαμπάς-μαμά να κρατιούνται από το χέι στο καναπεδάκι. Α λέω τώρα θα γελάσουμε... Φυσικά και γελάσαμε γιατί ενώ είχαν έρθει για προληπτικό έλεγχο, άρχισε η μαμά να ρωτάει το οφθαλμίατρο για μια ελιά που είχε η μια κόρη και για το διάφραγμα της άλλης. Εγώ να πονάω και να πρήζεται το μάτι μου και το κοριτσάκι ν' ακούγεται μέσα να ρωτάει το γιατρό άσχετα πράγματα με στόμφο . Συγκρατήθηκα και δεν χτύπησα την πόρτα, όταν άκουσα να λένε κάτι για το Έβερεστ και ότι είναι 6.000 μ. Τουλάχιστον αν θες να πουλήσεις πνεύμα φρόντισε να έχεις τις σωστές πληροφορίες, τη γεωγραφία μου μέσα!
Τελικά με εξέτασε ο γιατρός και βρήκε ότι είχε μπει στο μάτι μου ένα κομμάτι μέταλλο. Πού βρέθηκε; Μέχρι να το βγάλει άρχισα να αγχώνομαι και να σφίγγομαι και νάτα πάλι τα δεκατάκια μου! Πάλι καλά που γλίτωσα το νοσοκομείο, γιατί ήδη το μάτι μου είναι μπλαβίκαι το αισθάνομαι πρησμένο...
Συμπέρασμα δεν πρέπει να πηγαίνω συχνά λαϊκή ή να μη μαγειρεύω συχνά καλαμαράκια...
Καληνύχτα

9 σχόλια:

  1. Τι έπαθες καλή μου; είπες να μαγειρέψεις και σε εκδικήθηκε με κατάρες ο δαίμονας της κουζίνας, που τον είχες παραμελημένο!!!!!!
    είναι απίθανο τι μπορεί να μας συμβεί μέσα σε δευτερόλεπτα.
    πολλά-πολλά περαστικά, και αν δεις και συνεχίσι να σε ενοχλεί και να μην υποχωρεί σε 24 ώρες, κάνε και μια βόλτα στο νοσοκομείο, διότι μάτι είναι αυτό!!!

    ως εθελόντρια συνοδός τυφλών, έχω ακούσει να χάνουν όραση από κάτι τέτοια ατυχηματάκια, που στην αρχή φαίνονται αθώα!!!!
    μη πανικοβάλλεσαι, αλλά και μην το αφήσεις να σε ταλαιπωρήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περαστικα να περασει γρηγορα σου ευχομαι.
    καλημερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περαστικά!!! Ελπίζω να περάσει γρήγορα! Δεν χάνεις τίποτα να δεις και έναν ακόμα γιατρό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγγελική μου περαστικά!Είδες τι μπορεί να πάθει κανείς στα καλά καθούμενα.Πάντως μ' αρέσει που δεν χάνεις το χιούμορ σου!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. περαστικούλια εύχομαι! Να προσέχες άλλη φορά... Βέβαια κ τι μπορούσες να κάνεις...αλλά δεν έχει σημασία. Εσύ να προσέχεις ούτως ή άλλως.
    φιλάκια

    PS.Και εμένα με εκνευρίζουν όταν πιάνουν συζήτηση με γιατρό για άσχετα πραγματα ενώ ο κόσμος περιμένει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aγγελική μου ναμαι!!
    Το ίδιο έπαθε μια φίλη μου με ένα μικρό πλαστικό σαν κουκίδα ήταν και της κρατούσα το χέρι μέχρι ο οφθαλμίατρος να της το βγάλει από το μάτι...Να προσέχεις και να προσέχουμε!!!Καλό ξημέρωμα!!χεράκια αγκαλιές!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. καλημέρα
    περαστικα σου!!!!!!!!!!!….

    τίποτε από τα δυο δεν φταίει.. ατύχημα!!!..
    ήσουν στο λάθος μέρος την λάθος ώρα…
    περαστικα!!!!….

    καλη σου μέρα…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ευχαριστώ για τον ενδιαφέρον και τις ευχές, είμαι όντως καλύτερα, αν και έχω γεμίσει τσίμπλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περαστικούλια.Μ αρέσει που το αντιμετωπίζεις με χιούμορ.Εγώ θα είχα πανικοβληθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;