Τρίτη 18 Αυγούστου 2009

Ο ΥΠΝΟΣ

Καλησπέρα πουλάκια μου. Ύπνος δε με πιάνει κι είπα να ασχοληθούμε μ' αυτόν σήμερα!
Ο Ύπνος νέος, ωραίος και φτερωτός. Κρατάει ένα κλαδί μουσκεμένο στη λήθη και μ' αυτό ραντίζει τους κουρασμένους οδοιπόρους και μη. Άλλοι λένε ότι τους κοιμίζει ποτίζοντάς τους από ένα κέρας γεμάτο υπνωτικούς χυμούς κουνώντας συγχρόνως τα φτερά του . Τώρα τι έχει μέσα το κέρας μη με ρωτήσετε , μάλλον πασιφλόρα και βαλεριάνα. Φύτεψα κι εγώ μια σε μια γλάστρα, αλλά νυχτοπούλι παραμένω ενώ εκείνη εξαπλώνεται στα κάγκελα φτιάχνοντας λουλούδια μωβ ρολογάκια.
Επανέρχομαι στο θέμα μας. Γιος της Νύχτας και του Ερέβους και κολλητός της Ήρας , αυτό δεν μου αρέσει αλλά αντιπαρέρχομαι. Κάποτε η Ήρα ήθελε ν' αποκοιμήσει λιγουλάκι το Δία, μη βάλετε κάτι πονηρό στο μυαλό σας αν ήθελε το έκανε όντας και ξύπνιος ο σύζυγος.Ήθελε να παρέμβει στις εξελίξεις του Τρωικού πολέμου. Σου λέει γυναίκα βασιλιά μάλιστα, αλλά όχι και διακοσμητικό στοιχείο ,έχουμε και μεις άποψη κύριε κι αν δε θες να την ακούσεις με το καλό σου ρίχνω ένα καλό υπνωτικό και προχωράω μόνη μου.
Πήγε στη Λήμνο που έμενε ο εν λόγω νέος κι άρχισε να του εκθειάζει τα προσόντα του."Βασιλιά μου " του λέει ΄"εσύ που διαφεντεύεις θεούς και ανθρώπους"
-Σε μένα μιλάτε μεγαλειοτάτη ; ο Ύπνος ψαχνότανε
-Σε σένα καλέ μου βασιλιά, ρίξε λίγο το βλέφαρο του Δία που έχω μια δουλίτσα να διεκπεραιώσω!
Ο Ύπνος άρχισε τα μα και μου , ποιος τα βάζει τώρα με το΄Δία , σκεφτότανε. Έτσι και το πάρει είδηση πάνε οι ωραίες μου φτερούγες ,αλλά η Ήρα είχε τον τρόπο να τον πείσει.
- Ξέρω ότι σου αρέσει μια μικρούλα από τις Χάριτες η Πασιθέη , του λέει. Εξυπηρέτησέ με και την έχεις.
Το δέλεαρ μεγάλο και ο Ύπνος ,ήταν και λίγο μπουνταλάς ,ενέδωσε.
Δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν ανεβαίνουν στον Όλυμπο, η Ήρα κανονικά κι ο Ύπνος μεταμορφωμένος σε πουλί. Η επιχείρησε στέφεται με επιτυχία κι ο Ύπνος παντρεύεται την καλή του.
Η Πασιθέα είναι η θεά της χαλάρωσης και της ξεκούρασης , γι' αυτό και ερωτεύεται τον Ύπνο και στήνουν οικογένεια . Τα παιδιά τους οι Όνειροι ( Μορφέας,Ίκελος, Φοβήτωρ και Φάντασος) σαν όλα τα ελληνόπουλα που δεν πέρασαν σε μια σχολή , ακολουθούν τη στρωμένη δουλειά του πατέρα τους.
Κατοικούν στη Δύση στις όχθες του Ωκεανού και στέλνουν στους ανθρώπους δυο λογιών όνειρα:τα προμηνύματα [τα αληθινά όνειρα ] που βγαίνουν μέσα από μια πύλη φτιαγμένη από κέρατο και τα ψεύτικα όνειρα που βγαίνουν από μια πύλη φτιαγμένη από ελφαντόδοντο.
Ο Μορφέας είναι ο πιο δυνατός από τα αδέρφια. Μπορεί και δίνει μορφή στα πρόσωπα φανταστικά και πραγματικά που έρχονται στα όνειρά μας. Μπορεί να βρεθεί στο όνειρο του καθενός , βασιλιά ή φτωχού και να μεταφέρει τα μηνύματα των θεών με εικόνα και ήχο , κάτι σαν MMS νομίζω.
Ο Φοβήτωρ είναι αυτός που μας προκαλεί εφιάλτες
Ο Φάντασος είναι η προσωποποίηση της φαντασίας και
Ο Ίκελος μας κάνει τα όνειρα να φαίνονται ρεαλιστικά
Να δούμε ποιος θα μας επισκεφθεί σήμερα!
Καληνύχτα πουλάκια μου, όνειρα γλυκά

Τραγουδάκι από το "Ματωμένο γάμο"που μου αρέσει.
Α! Στις 20 Αυγούστου έχω γενέθλια, κανονίστε να το ξεχάσετε!!!!

3 σχόλια:

  1. Το πόσο μου αρέσουν οι ιστορίες απο την μυθολογία, δεν λέγεται! Άσε που μένω με μια έκπληξη του στυλ...τσ...τσ...τι λες βρε παιδάκι μου!!
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για αύριο, και καλούς ύπνους σου εύχομαι με τον Φάντασο και τον Μορφέα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μακάρι όταν ήμουν στο σχολείο να μας τα έλεγαν όπωσ τα λες εσύ.Δεν θα κοίταγα συνέχεια το ρολόι μου για το πότε θα έρθει το διάλειμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αχ πόσο θα ήθελα να σε είχα δασκάλα, δεν λέγεται!!! Λατρεύω την μυθολογία μας, γιατί είναι τόσο ξεχωριστή και τόσο κοντά στην αλήθεια...
    Σε περιμένει ένα βραβείο στο blog μου έτσι απλά και συγχώρεσέ μου τον ενικό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;