Σάββατο 15 Αυγούστου 2009

ΡΩΜΗ


Καλησπέρα πουλάκια μου. Μου λείψατε μέχρι και στις διακοπές σκεφτόμουνα πώς να δω το blog. Τελικά μου έχει γίνει συνήθεια καθημερινή κι όχι για να σπάω τη ρουτίνα μου, αλλά γιατί πιστεύω ότι οι διαδικτυακοί φίλοι είναι μια μικρή- μεγάλη οικογένεια με την οποία μοιράζεσαι πολλά πράγματα που μερικές φορές δεν είναι εύκολο να τα πεις .
Πήγα λοιπόν μια 7ήμερη εκδρομούλα στη Ρώμη. Δεν ήταν απολύτως προγραμματισμένο, άλλωστε ποτέ μα ποτέ δεν προγραμματίζω εκδρομές γιατί φοβάμαι ότι δε θα μου βγουν και μετά θα απογοητευτώ. Στη Ρώμη έχω ξαναπάει πριν από πολλά πολλά χρόνια και η αίσθηση που μου είχε αφήσει ήταν της πόλης που μπορώ να τη γυρίσω μόνη μου χωρίς να χαθώ. Τώρα η αίσθηση αυτή έγινε σιγουριά. Μου αρέσει η σιγουριά του γκρουπ , αλλά βαριέμαι το ανέβα- κατέβα στο λεωφορείο και τη δέσμευση του χρόνου. Άλλωστε πιστεύω ότι μια πόλη πρέπει να την περπατήσεις ο ίδιος , να χαθείς, να ξαναβρεθείς , να δεις όλες της τις πλευρές και όχι μόνο τις τουριστικές για να τη νιώσεις και να την κουβαλάς.
Ευτυχώς οι συνταξιδιώτισσες είχαν την ίδια όρεξη για περπάτημα και εξερεύνηση , πράγμα που έχω διαπιστώσει κι άλλες φορές, έχουν την ίδια ανοχή στην γκρίνια μου και στα παράπονά μου, αν και καμιά φορά τις βγάζω εκτός εαυτού! Τότε με μαλώνουν κι αισθάνομαι σαν το παιδί που έκανε τη ζημιά , αλλά δε θέλει και να το παραδεχτεί. Χαρά στην υπομονή τους!!
Λοιπόν πέρα από τα μνημεία που είναι δεδομένα και γνωστά, η Ρώμη αυτή την περίοδο είναι λίγο άδεια από Ρωμαίους και γεμάτη από τουρίστες παντός τύπου και εθνικότητας. Επίσης έχει εκπτώσεις!!!!!! Χμ!χμ! Δελεαστικότατες μπορώ να πω.
Τι άλλο παρατήρησα: Φαγητό πολύ καλό , σχετικά φτηνό [ εξαιρετικά σάντουιτς] , μακαρονάδες και πίτσες [ ξέχασα το κρέας], πολύ καλές μπίρες [ η αδυναμία μου], πολλοί μετανάστες κυρίως Ινδοί, Ταϊλανδοί, Πακιστανοί, Αφρικανοί και πολλοί πολλοί Κινέζοι και καθόλου γάτες [ αυτό το τελευταίο προκαλεί μια ανησυχία , με εννοείτε...]
Μπέρδεμα με τους δρόμους, μεγάλο μπέρδεμα γιατί δεν ξέρεις που είναι ο δρόμος και που το πεζοδρόμιο, όμως οι οδηγοί σταματάνε όταν πας να περάσεις κι ας μην έχει φανάρι! Καμία ανησυχία με τον ιό της γρίπης , ούτε καν το λένε στα δελτία ειδήσεων και φυσικά στο αεροδρόμιο κανένας δε φορούσε μάσκα, μάλλον μόνο εμείς έχουμε αυτή την υστερία. Μετρό τακτικό, αλλά και τακτικές τακτικότατες αστικές συγκοινωνίες. Φυσικά το δικό μας μετρό δε συγκρίνεται σε καθαριότητα και διακόσμηση, αυτό να λέγεται. Η πόλη δεν είναι αυτό που λέμε "λάμπω από καθαριότητα" , αλλά συγχωρείται λόγω άλλης ομορφιάς.
Φεύγοντας είχα την αίσθηση της πληρότητας και ήμουν χαρούμενη , γιατί σε άλλα ταξίδια νιώθω ότι θέλω να μείνω κι άλλο.
Ας είναι καλά οι συνταξιδιώτισσες που με συντρόφευσαν και φέτος , να'ναι καλά κι ο σύντροφός μου κι ο γιος μου που δικαιολογούν τις τάσεις μου για φυγή και με ανέχονται [ αλλά λιγότερα άπλυτα την άλλη φορά είναι ένα βουνό σνιφ, σνιφ]
Να'στε και σεις καλά που με διαβάζετε [ τώρα τόκανα σαν απονομή Όσκαρ που λέει κι η Ράνια]
Φιλάκια

5 σχόλια:

  1. Καλώς μας όρισες λοιπόν!
    Ομορφα ακούγεται ότι πέρασες, εύχομαι κι άλλα πολλά τέτοια ταξιδάκια!!
    Αυτό με τις γάτες.... ανησυχητικό! Ελπίζω να προτίμησες πίτσες και μακαρονάδες (φύλαγε τα ρούχα σου ... κλπ):P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μου έκανε εντύπωση που δεν είδα καθόλου γάτες, μα καθόλου λέμε! Όσο για ταξιδάκια μακάρι νάχουμε υγεία πρώτα διάθεση ,καλή παρέα και την οικονομική δυνατότητα να πηγαίνουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες ταξιδιαρικο μου…
    Στην αιώνια πόλη μου πήγες… μα όπου και να πας στην Ιταλία είναι τέλεια…
    Λατρεύω αυτήν την χώρα..(και οι άνθρωποι νομίζω ότι είναι κοντά μας)
    Για το φαγητό μόνο θα διαφωνήσω εγώ το βρήκα μετριότατο..
    ΥΣ: ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί μου λες; Ούτε στο Κολοσσαίο γάτες, που ήταν το άντρο τους;

    Ιταλία...κάθε φορά έχεις πολλά πράγματα να γνωρίσεις ακόμη
    Και σε άλλα ταξίδια σου εύχομαι.

    Φιλί και Γλαρένιες αγκαλιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλά πέρασες φίλη μου.Έχω πάει στη Ρώμη , υπέροχο μέρος και αγόρασα μάλιστα μια φανταστική τσάντα απο εκεί, μόνο πολύ βρωμιά είδα και θυμήθηκα δικούς μας αρχαιολογικούς μας χώρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;