Τετάρτη 26 Αυγούστου 2009

ΕΝΩ Η ΑΘΗΝΑ ΚΑΙΓΟΤΑΝ... ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΒΟΥΝΑ

Καλησπέρα πουλάκια μου. Έλειψα για λίγο , είπα να ταξιδέψω στα βουνά και στους κάμπους της Στερεάς Ελλάδας. Ευρυτανία και Βοιωτία οι προορισμοί μου. Κορυσχάδες, Μεγάλο- Μικρό χωριό , Προυσός [ μεγάλη κοσμοσυρροή στις 23 Αυγούστου λόγω της γιορτής της Παναγίας], Καρπενήσι και μετά κάμπος Λαμίας, και η ωραία Λιβαδειά. Τι ρυθμοί είναι αυτοί στην επαρχία; Κι όταν λέω επαρχία δεν εννοώ τα νησιά. Η ηπειρωτική Ελλάδα έχει άλλη χάρη. Χαλαροί ρυθμοί, άνθρωποι που γνωρίζονται μεταξύ τους, καλημέρες, καφές στον ήλιο, μεσημεριανές σιέστες, δροσιά το βράδυ, βόλτες και νυφοπάζαρα . Ενώ στην αρχή του ταξιδιού ψιλοβαριόμουνα , αφού θα πήγαινα σε γνωστά μέρη , μετά δεν ήθελα να γυρίσω στην Αθήνα. Παρακολουθούσα και τα της πυρκαγιάς βλέποντας αυτό το καταπράσινο τοπίο γύρω μου και μ' έπιανε πανικός . Αν αυτά τα κατάφυτα βουνά χαθούν , τι θάχει μείνει; Παιδί της πόλης είμαι [ παιδί τρόπος του λέγειν], αλλά πολλές φορές στη φύση καταλαβαίνω πραγματικά την ύπαρξη του Θεού! Σας δίνω ένα μικρό δείγμα της Ευρυτανίας που πιστεύω ακόμα δεν έχει εξερευνηθεί πλήρως από τους τουρίστες και τους καταρράχτες της Κρύας στη Λιβαδειά, που πολύ μ' αρέσει κι ας λέει ο γιος μου [ χε χε!] Μήπως να πάρω καμιά μετάθεση;

7 σχόλια:

  1. Οντως και εγω παιδι του χειμωνα λατρευω αυτα τα μερη και οπως λες αυτους τους ρυθμους, ειναι υπεροχα!
    Εχω κανει αυτο τον γυρο στο ταξιδι του μελιτος(προπολεμικα) και ειχα ενθουσιαστει τοσο πολυ που μετα απο χρονια ξανα πηγαμε στο Καρπενησι.
    Πραγματικα ζηλεψα την βολτα σου γιατι ουτε εγω τρελαινομαι με τα νησια, αν δεν βλεπω βουνο και πρασινο δεν μπορω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ναι ειδικά αν έχεις οικογένεια και παιδιά και επίσης είστε όλοι υγιείς, τότε η επαρχία είναι τέλεια! Πολύ καλύτερη από την Αθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλώς ήρθες Αγγελική μου!!!Γύρισα νωρίτερα εγώ!!Έχω και ακανέδες για σένα από αυτούς που πήραν και βραβεία μάλιστα:))φιλιά***χεράκια αγκαλιές και να κάνουμε βολτίτσα όποτε θέλεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Oso ta paidia einai mikra kai den xreiazontai fronthsthria, h eparxia einai oti kalutero.Meta ti kanoume...
    Panemorfes oi fotos!!
    Thn kalhmera mas

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εμείς τώρα μεγαλώσαμε , περάσαμε και το σκόπελο φροντιστήρια, αλλά η απόφαση για μόνιμη εγκατάσταση δεν είναι απλή υπόθεση. Το μελετάμε και κάποια στιγμή... ίσως και να το πετύχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγγελική
    Ένα έχω να σου πω ζηλεύω ….. επίγειος
    Παράδεισος ..
    Τόσο πράσινο τόση ηρεμία…..
    Ονειρικός τόπος πόσο ήθελα να ξανάπαω…

    Αγγελικη μου δεν σε ξέχασα αλλά περνώ απερίγραπτα άσχημα…
    Είχα και έχω προβλήματα υγείας…
    Καλό βράδυ κορίτσι μου…

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;