Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

ΑΔΕΡΦΙΑ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ

Καλησπέρα πουλάκια μου. Επιτέλους το pc μου'κανε τη χάρη και μπήκα στις αναρτήσεις. Μάλλον πρέπει να του μιλάω πιο γλυκά ίσως...
Η υγεία μου έχει πάρει φέτος τον κατήφορο μου φαίνεται, από φαρυγγίτιδα σε φαρυγγίτιδα σέρνομαι κι από διάθεση καμία, όλο παραπονιέμαι κι όλα μου φταίνε. Μεγαλώνω γκρινιάζοντας και σκέφτομαι για πόσα ακόμα χρόνια θα δουλεύω. Μέχρι τώρα έχω δει παιδιά μαθητών μας να έρχονται στο σχολείο σαν μαθητές κι αυτά και μια συγκίνηση την ένιωσα. Δεν ξέρω τι θα νιώσω όταν δω τα εγγόνια τους... που όπως πάει θα τα δω δε θα μου ξεφύγουν ,αν δε βλέπω τα ραδίκια ανάποδα που κι αυτό παίζει δυνατά. Κληρονομικό χάρισμα!
Ήθελα να πάω κι ένα ταξιδάκι τώρα το τριήμερο, αλλά ο καιρός μας τα χάλασε κι έτσι με βλέπω να την περνάω με οικιακά.
Ας παραμείνουμε λοιπόν στις εστίες μας κι ας μπούμε στον κόσμο των παραμυθιών...
Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε σ' ένα φτωχικό σπίτι ένας ψαράς με τη γυναίκα του,αλλά δεν είχαν αποκτήσει παιδιά, γεγονός που τους στενοχωρούσε πολύ.
Κάθε μέρα ο ψαράς πήγαινε για να ψαρέψει στη θάλασσα, μα μια μέρα έπιασε ένα πολύ παράξενο ψάρι που του μίλησε με ανθρώπινη μιλιά.
- Πέτα με πάλι στο νερό , του είπε κι όποια επιθυμία έχεις εγώ θα στην πραγματοποιήσω.
Ο ψαράς άφησε το ψάρι ελεύθερο και αυτό του είπε:
- Σε λίγο θα πιάσεις στα δίχτυα σου ένα μικρότερο ψάρι, θα δώσεις στη γυναίκα σου να φάει τη σάρκα του, στο σκύλο σου να φάει το δέρμα και στο άλογό σου να φάει τα κόκαλα.
Έτσι κι έγινε και σε λίγο καιρό ο ψαράς απόκτησε δίδυμα αγόρια, το σκυλί του δυο σκυλιά και το άλογό του δυο πουλάρια.
Τα αγόρια του ψαρά μεγάλωναν κι έκαναν ευτυχισμένους τους γονείς τους , μέχρι που κάποια μέρα το ένα από αυτά που ήταν και το πιο ανήσυχο τους ανακοίνωσε την απόφασή του να φύγει για να γνωρίσει τον κόσμο.
Πριν φύγει είπε όμως στο δίδυμο αδερφό του:
-Πάρε αυτή την μπουκάλα με κρασί και να την παρατηρείς κάθε μέρα. Το κρασί είναι άσπρο τώρα. Αν το δεις κάποια μέρα να γίνεται κόκκινο , να ξέρεις ότι χρειάζομα τη βοήθειά σου.
Ξεκίνησε μετά για το ταξίδι παίρνοντας μαζί του το ένα από τα δίδυμα άλογα και το ένα από τα δίδυμα σκυλιά.
Μετά από ένα μακρινό ταξίδι έφτασε σ' ένα βασίλειο που ο κόσμος υπέφερε από έναν τρομερό δράκο που κανένας δεν μπορούσε να εξοντώσει. Είχε μάλιστα υποσχεθεί ότι όποιος το κατόρθωνε θα έπαιρνε την κόρη του για γυναίκα.
Ο γενναίος άντρας κατάφερε μετά από πολύ κόπο να σκοτώσει το δράκο και για να τον πιστεψει ο βασιλιάς έκοψε τη γλώσσα του δράκου και την πήρε μαζί του.
Πάνω στον ενθουσιασμό του δεν κατάλαβε ότι κάποιος τον παρακολουθούσε. Ήταν ένας αξιωματικός του βασιλιά που έκοψε το κεφάλι του δράκου και πηγαίνοντας από ένα συντομότερο δρόνο , έφτασε πρώτος στο παλάτι. Ο βασιλιάς βλέποντας τον αξιωματικό με το κεφάλι του δράκου έδωσε αμέσως εντολή να αρχίσουν οι προετοιμασίες του γάμου της κόρης του.
Ο δίδυμος έφτασε στο παλάτι την ώρα που άρχιζαν τα πανηγύρια. Βλέποντας το κεφάλι του δράκου είπε:
-Είναι παράξενο που ο δράκος αυτος δεν εχει γλώσσα.
-Μα έχει γλώσσα, είπε ο αξιωματικός και άνοιξε το στόμα του δράκου, μα γλώσσα δεν υπήρχε.
- Ο δράκος είχε γλώσσα , είπε ο δίδυμος κι άνοιξε το σακούλι του.
Ο βασιλιάς κατάλαβε τότε το ψέμα του αξιωματικού , φώναξε αμέσως να τον συλλάβουν και να τον ρίξουν στην πιο σκοτεινή φυλακή, ενώ έδωσε την ευχή του για το γάμο του δίδυμου με την πριγκίπισσα.
Ο δίδυμος και η πριγκίπισσα περνούσαν καλά μαζί και ήταν ευτυχισμένοι για λίγο καιρό μέχρι που η ανάγκη του για περιπέτεια φούντωσε και πάλι για τα καλά.
-Θα πάω στο δάσος για κυνήγι, ανακοίνωσε στη γυναίκα , η οποία όσο κι αν τον παρακαλούσε δεν μπόρεσε να τον μεταπείσει.
Στο δάσος συνάντησε μια γρια γυναίκα που ήταν όμως μάγισσα. Με το που άνοιξε το στόμα του να την χαιρετήσει τον μεταμόρφωσε σε πέτρα.
Στο μεταξύ στο σπίτι του ψαρά ο άλλος δίδυμος παρακολουθούσε προσεκτικά κάθε μέρα το μπουκάλι με το κρασί. Ξαφνικά το είδε να μεταμορφώνεται από άσπρο σε κόκκινο σαν αίμα και ζήτησε αμέσως την άδεια από τους γονείς του να πάει να βρει τον αδερφό του. Πήρε μαζί του το δίδυμο άλογο και το δίδυμο σκύλο και ξεκίνησε.
Μετά από πολλές μέρες βρέθηκε στο βασίλειο που ο αδερφός του είχε σκοτώσει το δράκο κι όποιος τον έβλεπε τον χαιρετούσε με μια βαθιά υπόκλιση. Ακόμα και η πριγκίπισσα του είπε:
-Ηρθες επιτέλους από το δάσος έλα να φάμε και να κοιμηθούμε.
Μα η έκπληξή της ήταν μεγάλη όταν το βράδυ ο νεαρός άντρας έβαλε ανάμεσά τους το σπαθί του κι απλώς γύρισε να κοιμηθεί.
Την άλλη μέρα ξεκίνησε κι αυτός για το δάσος, συνάντησε τη γριά μάγισσα , αλλά όταν αυτή πήγε να τον πλησιιάσει με μια ξαφνική κίνηση ακούμπησε το σπαθί του στο λαιμό της ζητώντας να μάθει για τον αδερφό του.
Η μάγισσα που φοβήθηκε για τη ζωή της τον οδήγησε στον αδερφό του και αναγκάστηκε να τον ραντίσει μ' ένα μαγικό φίλτρο και να τον ξαναζωντανέψει.
Τα δυο αδέρφια αγκαλιάστηκαν κι είπαν ο καθένας τις περιπέτειές του, μα μόλις έφτασε στο προηγούμενο βράδυ ο δεύτερος αδερφός , ο άντρας της πριγκίπισσας θύμωσε πολύ και πίστεψε ότι εκμεταλλεύτηκε την ομοιότητά τους και πήρε τη θέση του στην καρδιά και στο κρεβάτι της γυναίκας του. Λόγο στο λόγο ο θυμός του μεγάλωνε και βγάζοντας το σπαθί του, σκότωσε τον αδερφό του. Το αίμα του δεύτερου δίδυμου έτρεχε και πότιζε τα λουλούδια που βρισκόταν δίπλα του, ενώ ο άδερφός του απομακρυνόταν...
Τα χρόνια πέρασαν , εχθροί κατέλαβαν το βασίλειο και ο πρίγκιπας που είχε γεράσει πια λαβώθηκε βαριά σε μια μάχη . Απελπισμένος κι ενώ οι εχθροί τον αναζητούσαν κατέφυγε στο δάσος. Διψούσε και πονούσε , μα κανένας δεν υπήρχε να τον βοηθήσει. Από μακριά είδε ένα δέντρο με πυκνό φύλλωμα και με όση δύναμη του έμενε πήγε και σκαρφάλωσε στα κλαδιά του. Έμεινε εκεί πολλές ώρες μέχρι να περάσουν οι εχθροί κι από τον πόνο του έκοψε μερικά φύλλα και τα'βαλε πάνω στις πληγές του. Και τότε οι πόνοι σταμάτησαν κι οι λαβωματιές έκλεισαν. Δεν μπορούσε να το πιστέψει ότι είχε γιατρευτεί...
Κατέβηκε σιγά σιγά από το δέντρο και άρχισε να απομακρύνεται ...
-Καλή τύχη αδερφέ μου, ακούστηκε μια φωνή που την πήρε ο άνεμος και τη μετέφερε παντού. Πάντα θα είμαι εδώ για σένα
Το παραμύθι είναι αφιερωμένο στην ΑΝΕΜΩΝΗ που σήμερα 15 Φλεβάρη έχει γενέθλια. Να σε χαίρονται όσοι σ' αγαπούν κι εμείς μαζί.
Μη σας μπερδεύει η ημερομηνία , σήμερα κατάφερα να κάνω ανάρτηση
Καληνύχτα

3 σχόλια:

  1. Hey,

    Hope u had an awesome yesterday!!!!

    Ash....
    (http://asha-oceanichope.blogspot.com/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι γλυκό post ήταν αυτό!Μπράβο!Καλό βράδυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κυρα δασκάλα Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή.Να είσαι πάντα καλά να μας διηγείσαι τόσο όμορφα παραμύθια.Για μικρά και μεγάλα παιδιά.Υπέροχο ήταν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;