Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ३ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ


Καλησπέρα πουλάκια μου . Νάμαι πάλι εδώ μετά από πολύ καιρό. Εδώ βρίσκομαι και παρακολουθώ τα νέα σας συμμετέχοντας λιγότερα ενεργά από πριν , αλλά συμμετέχοντας...νοερά. Δεν έχω κάτι καινούριο να σας πω, η κατάσταση που με αγχώνει παραμένει η ίδια , αλλά συνειδητοποιώ ότι δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να την αλλάξω. Συμβιβάζομαι και προχωράω και ελπίζω . Αποφάσισα ύστερα από επώδυνες μπορώ να πω διαδικασίες ότι καλύτερα να μην ξέρει κανένας και τίποτα για τις προσωπικές σου δυσκολίες , γιατί είτε δεν μπορεί είτε δε θέλει να συμμετέχει. Έτσι είμαι πιο καλά , γιατί δεν περιμένω από κανέναν τίποτα που μετά θα με απογοητεύσει. Τώρα θέλω να πάω ένα ταξίδι και μια και οι μέρες των διακοπών πλησιάζουν λέω να το επιχειρήσω . Αν με χρηματοδοτήσει ο άντρας μου θα πάω, βλέπετε το δώρο των Χριστουγέννων είναι πλέον παρελθόν και ούτε σ' αυτό ελπίζω! Σκέφτομαι να το συνδυάσω με μια δουλειά [ πάρεργο] που έχω πολύ καιρό στο μυαλό μου, αλλά θέλει αρκετό τρέξιμο και με πονάει και το πόδι μου [ μάλλον αθριτικά θάναι, άσχετο αν δε το παραδέχομαι]. Αν τελικά το πετύχω θα σας έχω ενήμερους.
Λοιπόν οι μέρες των Χριστουγέννων έρχονται και με πιάνει μια μανία στολισμού. Στο σπίτι δεν έχω στολίσει ακόμα, αλλά στο σχολείο έχω αρχίσει να κάνω τις "αισθητικές μου παρεμβάσεις". Πάλι τσίρκουλο θα το κάνω , αλλά μου φαίνεται ότι αρέσει και στα παιδιά και στους συναδέλφους... Ελπίζω να βγάλω καμιά φωτογραφία να σας δείξω, πάντως σήμερα πήρα παραμάσχαλα τη σκάλα κι άρχισα να κρεμάω χριστουγεννιάτικα στα φώτα, έχασα και την πετονιά μου [ όπως στον Αστερίξ που κάποιος είχε χάσει τη μπουκίτσα του] κι έμειναν μισά. Κατά τα άλλα το felt αποδείχτηκε η μεγάλη αδυναμία μου , αλλά πιστεύω ότι ακόμα είμαι αρχάρια για να σας δείξω τα έργα μου. Εν καιρώ...
Και τώρα η ιστοριούλα της μέρας
Κάποτε ένα άνθρωπος καθώς περπατούσε στον κήπο του βρήκε μπλεγμένο στα κλαδιά ενός δέντρου ένα μικρό πουλί.
"Άφησέ με ελεύθερο"τον παρακάλεσε εκείνο . "Δεν έχω πολύχρωμα φτερά ,δεν τραγουδάω όμορφα και το κρέας μου δεν μπορεί να σε χορτάσει. Αν μ' αφήσεις θα σου δώσω τρεις συμβουλές πολύ χρήσιμες για τη ζωή σου"
"Θα σε αφήσω " απάντησε ο άντρας " αλλά πρώτα ν' ακούσω τις συμβουλές σου"
"Η πρώτη συμβουλή είναι να μη στενοχωριέσαι για πράγματα που έχουν γίνει και δεν μπορείς να τα αλλάξεις. Η δεύτερη να μην επιθυμείς ανέφικτα πράγματα και η τρίτη να μην πιστεύεις σε κάτι που δεν είναι δυνατόν να γίνει".
Ο άντρας το σκέφτηκε το ξανασκέφτηκε και τελικά άφησε ελεύθερο το πουλί. Τότε αυτό πήγε και κάθισε σ' ένα κοντινό κλαδί κι άρχισε να γελάει.
"Γιατί γελάς;" το ρωτησε παραξενεμένος ο άντρας.
"Γιατί κέρδισα την ελευθερία μου πολύ εύκολα,απάντησε εκείνο, και επίσης γιατί μόλις έχασες την ευκαιρία να γίνεις ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ξέρεις μπορεί να μην τραγουδάω μελωδικά, αλλά γεννάω αυγά ίδια στο μέγεθος με της κότας ,μόνο που είναι διαμάντια"
Ο άντρας στην αρχή έμεινε σαν απολιθωμένος μετά άρχισε να σκέφτεται γρήγορα τι θα του πει για να το πείσει να μείνει σπίτι του.
" Καλά τα λες όλα αυτά τώρα που είναι καλοκαίρι , όμως ο χειμώνας θα΄ρθει σύντομα και θα υποφέρεις. Έλα σπίτι μου και θα'χειςπάντα ζέστη νερό και φαγητό"
Το πουλί άρχισε να γελάει ακόμα πιο δυνατά.
" Α, ξέχασες βλέπω αμέσως τις συμβουλές μου, του είπε. Κέρδισα δίκαια την ελευθερία και συ ξέχασες ότι δεν πρέπει να στενοχωριέσαι για κάτι που έγινε , δηλαδή που μ' άφησες ελεύθερο. Επίσης δεν μπορείς να ελπίζεις σε ανέφικτα πράγματα, ότι δηλαδή θα έρθω από μόνο μου να κλειστώ σε μια φυλακή και τρίτον κοίτα το μέγεθός μου είναι δυνατόν να γεννάω αυγά σαν της κότας ;"
Και πέταξε μακριά.
Αυτά γι' απόψε πουλάκια μου. Να'μαστε καλά ν' ανταμώνουμε

6 σχόλια:

  1. Βρε καλώς το το κορίτσι!
    Και είχα ανησυχήσει.

    Να' σαι καλά, Αγγελική, να δουλεύεις και να είσαι ήρεμη στα προβλήματα. Πώς θα αντιμετωπιστούν αλλιώς;

    Καλές γιορτές σου εύχομαι με υγεία και χαρά. Σε φιλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρά δασκάλα μου... ελπίζω να είσαι καλά!!!
    πολύ ωραία η ιστορία με τα πουλάκια....
    πολλά φιλιάααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΑΣΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
    ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ.
    ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΝΟΗΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χρόνια πολλά !!
    Σου εύχομαι για την Νέα Χρονιά:
    Υγεία ,Αγάπη ,Τύχη Και ...Έμπνευση
    "Astil"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ♫°° Amiga,

    °º♫ Para você em 2011:

    ° • ♫ "Os sonhos realizados...
    °º ♫°° ♫♫ O amor esperado...
    ° ·. •*• ♫ A esperança renovada..."

    Bj♥s
    Brasil °º♫
    °º
    ° ·.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Φίλη μου πέρασα να πω καλή εβδομάδα με πολύ αγάπη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;