Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

ΜΕΓΑΛΩΝΩ

Καλησπέρα από την Καλαμάτα, που βρίσκομαι μια βδομαδούλα τώρα. Ξεκουβάλησα για λίγο μπας κι αλλάξει κάτι, αλλά μπα. Χθες είχα γενέθλια για μια ακόμα φορά [ όσες περισσότερες μαζεύεις λέει κάποιος είναι κέρδος και αυξάνει τις πιθανότητες επιβίωσης]. Είναι από τα πιο σιωπηλά μου γενέθλια, να φανταστείτε δεν μπήκα στον κόπο να πάρω ούτε γλυκά, δεν είχα καμιά διάθεση να μου ευχηθούν ... Τι να μου ευχηθούν δηλαδή; Να ζήσω πολλά χρόνια; όπως ζω τώρα ; Ευχαριστώ , αλλά δε θέλω.
Τσ τσ έπιασα τα πεσιμιστικά μου θα μου πείτε και ότι η ζωή έχει πάντα ενδιαφέρον και ότι η τύχη γυρίζει,αλλά σ' εμένα αργεί πολύ η στροφή! [ μεταξύ μας δεν ελπίζω πια ]
Άντε τώρα να βάλεις σε τάξη το μυαλό σου , τις σκέψεις και τις επιθυμίες σου, όταν έχεις διαρκή φόβο και ανασφάλεια , όχι για το μακρινό μέλλον, αλλά για το άμεσο.
Αρκετά μ'όλα αυτά, ας ξεφύγω όπως πάντα κι ας σκεφτώ ευτυχισμένα χρόνια και παλιότερα χαρούμενα γενέθλια στην Κέρκυρα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο. στην Αθήνα με φεγγάρια αυγουστιάτικα , κρασιά , μεθυσμένες υποσχέσεις κι εμένα να κερνάω τους φίλους μου και να μαθαίνω στην παραλία του Αϊ Γιάννη τους αστερισμούς.
Καλοκαίρι του 80 ήτανε νομίζω είχα ανεβεί για πρώτη φορά σε μεγάλου κυβισμού μηχανή, φοβόμουν στις στροφές του Πηλίου κι έκλεινα τα μάτια , έκαψα το πόδι μου στην εξάτμιση , κοιμήθηκα για πρώτη φορά σε σκηνή και σιχάθηκα το τσίπουρο μια για πάντα. Το δώρο μου ήταν ο Χουάν ένα πομεράνιαν που το κατεβασα στην Αθήνα με το λεωφορείο κι η μάνα κόντεψε να πάθει έμφραγμα.
Φιλενάδα ευχαριστώ που με σκέφτεσαι και το ενδιαφέρον σου δε με κουράζει, απλά θαρθω να σε βρω όταν πάψω να με οικτίρω .
Καληνύχτα

3 σχόλια:

  1. Παρόλο τον πεσιμισμό σου...εγώ θα σου ευχηθώ..όχι χρόνια πολλά...αλλά να ξαναμπεί η ελπίδα στην ζωή σου...Κάποια που έζησε ευτυχισμένα χρόνια... αυγουστιάτικα φεγγάρια...μεθυσμένες υποσχέσεις...που έχει ανθρώπους που την σκέφτονται δεν πρέπει να οικτίρει τον εαυτό της...όσο άσχημα και να εξελίχθηκε η ζωή...Ξέρω ότι έχετε Γολγοθά...και συγνώμη για το θάρρος αλλά...δες ξανά την ζωή σου...προσποιήσου την τυφλή και δες με τα μάτια της καρδιάς...η καλύτερη αυτοενθάρρυνση...η αναγέννηση της ελπίδας...Καλή σου μέρα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελική... κάτι που άκουσα σε ένα θεατρικό έργο... "Ένας χρόνος παραπάνω, μια φροντίδα παραπάνω...
    Δεν θα μείνω στις φροντίδες του σώματος... και το πνεύμα τις χρειάζεται!
    Πάντως...νάσαι πολύχρονη και ευτυχισμένη!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγγελική μου, αν και καθυστερημένα καθώς έλειπα κι εγώ διακοπές, να σου ευχηθώ Χρόνια Πολλά και ότι καλύτερο στην ζωή σου!!! Πραγματικά να σου έρθουν όλα όπως τα θες!!!
    Φιλιά πολλά καλή μου φίλη!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;