Παρασκευή 10 Ιουλίου 2009

ΕΠΕΣΤΡΕΨΑ


Πουλάκια μου καλημέρα. Επέστρεψα λοιπόν στο κλεινόν άστυ. Και τι άστυ! Πώς λέμε αναβράζον, ένα τέτοιο πράγμα... Όχι ότι στη Θεσσαλονίκη δεν έκανε ζέστη και υγρασία μαζί, αλλά είπαμε άμα η πόλη έχει θάλασσα είναι αλλιώς. Άντε πάλι τα ίδια λοιπόν, να παραπονιέμαι για διακοπές και να σπρώχνω τον καιρό.
Καλες ήταν όμως και οι τρεις μερούλες στη Θεσσαλονίκη που την ξαναπερπάτησα μετά από χρόνια. Βέβαια έχω έρθει κι άλλες φορές ενδιάμεσα, αλλά αυτή η φορά μου θύμισε τα χρόνια που σπούδαζα και όλη μέρα βολτάριζα ανέμελη. Έκανα μια πλήρη χαρτογράφηση της αγοράς [ όχι δεν ψώνισα, κρατήθηκα γιατί σε λίγο θ' αρχίσουν οι εκπτώσεις],είδα μια ραθυμία, ένα άπλωμα να το πω στους καναπέδες των καφέ, την τάση για καλοπέραση και καλή παρέα που την έχω οι Θεσσαλονικείς και φυσικά γνώρισα την Γαστερόπληγα και την Αχτίδα. Μια χαρά γυναίκες με χιούμορ και ...λέγειν. Α βέβαια γνώρισα και τον κύριο Δημήτρη και την κόρη της Αχτίδας, αλλά και τη μικρή Κλώντη που μου μπανιάρισε με τη γλώσσα της και τα δυο μου πόδια. Άνθρωποι καθημερινοί, συμπαθητικοί που μπορείς να τους μιλάς και να γελάς μαζί τους λες και γνωριζόσαστε από παλιά και ήρθες να τους ξαναδείς. Νάμαστε καλά να ξανανταμώσουμε

6 σχόλια:

  1. Για την πολυλογία τους το έθεσες πολύ διακριτικά το ζήτημα... χαχαχα!!! Ξέρω τί σου λέω! Αγγελική μου, μακάρι να σε γνωρίσω κι εγώ την άλλη φορά! Έμαθα ότι είσαι ένας εξαιρετικός άνθρωπος! Χαίρομαι που πέρασες καλά μαζί μας! Φιλιά πολλά πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγγελική μου καλώς ήρθες!Μια χαρά βλέπω τα πέρασες στη συμπρωτεύουσα.Πάντα τέτοια.
    Με τη ζέστη υπομονή και κλιματιστικό!Τι άλλο μπορούμε να κάνουμε;Να είσαι καλά,καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά ..φαντάζομαι οτι χόρτασες με το καφέ που..δεν σε κέρασα..ο Δημήτρης μου λεέι μετά : καλά , εγώ γιτί σας έκανα καφέ φίλτρου πριν φύγω ;Τότε σκέφτηκα οτι δεν σε κέρασα καφέ παρά μνο τα τυροπιτάκια και το κέικ..καλά εσύ γιατί δεν είπες τίποτα; αλλά σε άφησα να μιλήσεις ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΓΕΛΙΚΗ, έχασες πάσα ιδέα με μας τις πολυλογούδες που έμπλεξες, αλλά πως να το πεις;
    πως να τ' ομολογήσεις; εύχομαι να ξαναβρεθούμε σύντομα, κι ελπίζω αυτή τη φορά να προλάβεις να πεις και συ τίποτα!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ελπίζω την επόμενη φορά να τα πουμε από κοντά.Καλημέρα .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. αυτό το αναβράζον κλεινόν άστυ μας έχει τρελάνει με τον καιρό κ την τρέλα του! Το πρωί ψηνόμασταν κ το βράδυ γίναμε παπί από τη βροχή!

    Θεσσαλονίκη.. έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου να την επισκεφτώ. Και θα το κάνω. Πρέπει να είναι πολύ όμορφα εκεί!


    σματς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;