Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Ο ΜΑΓΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ 7


Καλησπέρα πουλάκια μου. Σας έλειψα λιγάκι, αλλά σας διάβαζα όταν προλάβαινα. Οι μαθητές μου ξαναγύρισαν είμαστε μέχρι στιγμής σκασμένοι από υγεία και μ' έπιασε ένας πανικός που μου πήγαν τα πράγματα πίσω. Ναι πίσω, γιατί για μένα τα Χριστούγεννα είναι ο παράδεισος των κατασκευών , της υπερπαραγωγής , του στολισμού, του είμαστε φορτωμένοι ...και το δείχνουμε. Άρχισα να στολίζω δέντρα , ν' αλλάζω τη διακόσμηση της τάξης από φθινοπωρινή σε χριστουγεννιάτικη, να φτιάχνω μπάλες με χαρτοπετσέτες στο σχολείο , να'χουμε γίνει όλοι χάλια μέσα στο ρελιέφ, να τσακωνόμαστε πιανού είναι η συγκεκριμένη μπάλα και να τρέχω να προλάβω την ύλη. Ο απόλυτος πανικός !
Έπρεπε να κάνω και καμιά δουλειά στο σπίτι, εδώ ήρθε ανθρωπιστική βοήθεια από την αδερφή μου , γιατί από μόνη μου δεν υπήρχε σωτηρία. Λοιπόν θαυμάζω τις γυναίκες που τα καταφέρνουν μόνες τους σε όλα, αν και διατηρώ κάποιες αμφιβολίες , γιατί δεν γίνεται μόνο εγώ να πελαγοδρομώ και να απελπίζομαι κοιτώντας κατάματα τη σκόνη και λέγοντάς της "σε συγχωρώ που υπάρχεις στη ζωή μου και θα σε αφήσω να υπάρξεις λίγο ακόμα!" Την αφήνω να επιζεί λοιπόν μαζί με τα χιλιάδες πράγματα που με περιτριγυρίζουν και λυπάμαι να τα πετάξω γιατί το καθένα κάτι μου θυμίζει! Μην πείτε τίποτα το ξέρω το χούι μου!
Σήμερα θα σας μιλήσω για το μαγικό αριθμό 7 που είναι κι ο αγαπημένος μου! Δεν ξέρω γιατί , αλλά ψάχνοντας δια πίστωσα ότι τελικά είναι πολύ σημαντικός και διαχρονικός.
Αρχίζουμε από τα 7 θαύματα του αρχαίου κόσμου [παρεπιπτόντως στην περσινή ψηφοφορία μας φάγανε μπαμπέσικα τον Παρθενώνα].Οι Αρχαίοι Έλληνες χώριζαν τους ωκεανούς του κόσμου σε 7 θάλασσες: Το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, την Αδριατική, τη Μαύρη, την Ερυθρά, την Κασπία και τον Περσικό Κόλπο [ καλά θα μου πείτε τι φταίμε εμείς αν δεν είχαν ξανοιχτεί στον Ατλαντικό, αλλά αυτό είναι άλλη ιστορία] .Οι Έλληνες συσχέτιζαν τον αριθμό επτά με τη λατρεία του Απόλλωνα και της σελήνης. Παρατήρησαν πως επτά ημέρες διαρκεί κάθε φάση της σελήνης. Ο Όμηρος θέλει επτά τις αγέλες των βοδιών του Απόλλωνα, επτά χορδές έχει η λύρα του ,επτάπηχο ανδριάντα του δωρίσαν οι Αιγύπτιοι. Επτά παλικάρια και επτά κόρες στέλνονταν στη Κρήτη για τροφή στον Μινώταυρο. Την εβδόμη μέρα έδιναν το όνομα στα νεογέννητα και κάθε έβδομη μέρα θυσίαζαν οι Σπαρτιάτες στον Απόλλωνα.

Οι Αιγύπτιοι μέτρησαν επτά από τις διακλαδώσεις του Νείλου, επτά ήταν οι σκορπιοί της Θεάς Ίσιδας, επτά παχιές και επτά ισχνές αγελάδες και άλλα τόσα τα στάχυα που ονειρεύτηκε ο Φαραώ.
Ο αριθμός 7 εμφανίζεται συχνά και στη θρησκεία. Σύμφωνα με τη Βίβλο, ο Νώε πήρε στην Κιβωτό του, 7 ζεύγη από κάθε είδος πτηνών.
7 είναι οι Χριστιανικές αρετές: ευσπλαχνία, ταπεινότητα, αγνότητα, φιλαλήθεια, επιείκεια, καλοσύνη, εργατικότητα.
Η 7η ημέρα της Δημιουργίας είναι αυτή της ανάπαυσης, της αργίας και συμβολίζει την ολοκλήρωση και την τελειότητα!
Στην Κίνα πιστεύουν ότι η 7η μέρα του πρώτου φεγγαριού του έτους, είναι τα γενέθλια της ανθρωπότητας και όλοι γιορτάζουν γενέθλια αυτή τη μέρα.
Η Κινέζικη Φιλοσοφία θεωρεί ως θεμελιώδη στοιχεία τα εξής 7: Αέρας, νερό, μέταλλο, αιθέρας, φωτιά, ξύλο, και γη.
Καλά είναι πολλά ακόμα, να μη σας ζαλίσω [ 7 χρώματα της Ίριδας, 7 φθόγγοι της Βυζαντινής μουσικής, 7 νότες της ευρωπαϊκής κτλ κτλ ]
Κι επειδή έψαξα αν προσθέσω την ημερομηνία της γεννησής μου μέχρι να βρω μονοψήφιο βγαίνει 7 και ξέρετε τι λέει αυτό; ΄
Ο αριθμός 7 προσδίδει μια ειρηνική στοργική ψυχή. Θέλετε να αποκομίζετε όλη τη γνώση από οποιοδήποτε θέμα μελετάτε. Φιλομαθείς, επιστήμονες-εφευρετικοί, διανοούμενοι, δεν δέχεστε μια θεωρία αν δεν την εξακριβώσετε εσείς οι ίδιοι. Ο αριθμός 7 είναι πνευματικός αριθμός. Χρειάζεστε αρκετό χρόνο για να νιώσετε και να αισθανθείτε τις εσωτερικές σας ανησυχίες και σκέψεις. Αντιπαθείτε τα πλήθη, το θόρυβο[ εδώ κάνει λάθος , είμαι άνθρωπος της κίνησης]. Είσαστε λεπτομερείς και ακριβείς στην εργασία σας [ παράσημο!]. Τελειομανείς [ μπα δε νομίζω], αξιολογείτε τις καταστάσεις γρήγορα και με καταπληκτική ακρίβεια [ ναι καλά!].
Στηρίζεστε σε μεγάλο ποσοστό στην εμπειρία σας και τη διαίσθησή σας, παρά σε συμβουλές τρίτων. Μπορείτε εύκολα να διακρίνετε πότε κάποιος είναι ανειλικρινής και ψεύτης. Κομματάκι μέντιουμ με βλέπω σαν δεύτερο επάγγελμα, δεν είν' κακό μάλλον προσοδοφόρο ...
Καληνύχτα να προσέχετε τον εαυτό σας

5 σχόλια:

  1. Καλησπερα! Να'μαι και εγω που κανατε μαυρα ματια να με δειτε :)
    Τι ωραια αναρτηση ειναι αυτη? τι να πρωτοσχολιασω? οτι μας μαθαινεις τοσα σχετικα με το 7? Οτι και εγω απελπιζομαι και βαζω τα κλαματα οταν ειναι πολυ η σκονη? Ευτυχως η μαμα ειναι παντα εκει. Και εγω μαευω τα παντα που ια δεν χωραω λεμε δε χωραω χαχαχα! Και τελος οτ πολυ μου αρεσε οταν ειχαμε καλιτεχνικα τετοια εποχη και διακοσμουσαμε την ταξη μας.
    Μην αγχωνεσαι δακαλα μου γτ και λιγο πισω να παει η υλη τα παιδια θα την καλυψουν μετα τις γιορτες, δωστους αυτες τις μερες χαρουμενες αναμνησεις να τα συντροφευουν μια ζωη..

    Μαρουλφιλακια! Καληνυχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα.Πολύ ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για το 7.Άσε όσον αφορά τη σκόνη εγώ δεν την ενοχλώ για να μη με ενοχλεί και αυτή.Να έχεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. καλημέρα...... έμαθα τόσα πράγματα σήμερα που νοιώθω πάλι παιδί.
    οσο για την σκόνη, τα πολλά πράγματα που δεν μου κάνει καρδιά να τα πετάξω, τις γιορτές με πιάνει μια δημιουργική μανία.....μιά απο τα ίδια ( αλλά χωρίς ανθρωπιστική βοήθεια).
    οι διακοπές πλησιάζουν!!!

    να έχεις μια όμορφη δημιουργική μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα, λοιπόν όσο και να ντρέπομαι θα ομολογήσω ότι το 7 δεν το συμπάθησα ποτέ χωρίς ιδιαίτερο λόγο, όταν όμως χώρισα στα 7 χρόνια θυμήθηκα την λαϊκή παράδοση που λέει ότι "τα 7 πρώτα χρονιά γάμου είναι τα δύσκολα" και βρήκα μια αιτία της αντιπάθειας για το καημένο τον αριθμουλη και τώρα εσύ δασκάλα μας έρχεσαι και μου ανατρέπεις την αντιπάθεια προς το 7 και με κάνεις να τον δω με άλλο μάτι!!!!!!!
    Την σκόνη όμως συνεχίζω να την αγαπώ και όταν είναι απαραίτητο να την αποχωριστώ πολύ στεναχωριέμαι......(χαχαχαχα)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;