Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

ΜΥΘΙΚΟΙ ΕΡΩΤΕΣ -ΗΩΣ



Ο Ήλιος είχε δυο αδερφές, η μία ήταν η Ηώς , η ροδοδαχτυλη που φερνε το φως της αυγής και η άλλη η Σελήνη . Η Ηώς ήταν όμορφη και τσαχπινούλα και τόξερε, είπε λοιπόν να ερωτευτεί ένα θεό που ήταν επίσης όμορφος και δυνατός κι αυτός ήταν ο Άρης.
Κι όχι μόνο τον ερωτεύτηκε, αλλά προχώρησε και σε σύναψη δεσμού.Σφάλμα μέγα σφάλμα γιατί οι καλοθελητές ήταν πολλοί και οι κεραίες της Αφροδίτης τεντωμένες. Μόλις έμαθε ότι ο καλός της ήταν αλλού, καταράστηκε την Ηώ να'χει μια ζωή γεμάτη ανεκπλήρωτους έρωτες Έτσι κι έγινε ...
Πρώτος στη λίστα ήταν ο Αστραίος, δηλαδή ο έναστρος ουρανός, με τον οποίο απέκτησε τους 4 ανέμους[ Βορέα, Αργέτη,Ζέφυρο και Νότο], τον Αυγερινό και μια κόρη τη Δίκη .
Δεύτερος στη σειρά ήταν ο Τιθωνός , βασιλόπουλο από την Τροία. Ο πατέρας του ο Λαομέδοντας δε συμφωνούσε με τη σχέση αυτή , γι' αυτό η Ηώς τον απήγαγε και τον πήρε στο παλάτι της στην άκρη του Ωκεανού. Έκανε και μια συμφωνία με το Δία καλού κακού και πέτυχε την αθανασία του Τιθωνού. Ξέχασε όμως να ζητήσει και την αιώνια νεότητά του. Έτσι λοιπόν ο Τιθωνός έγινε αθάνατος μεν , αλλά γερνούσε δε. Το μόνο που έμενε νεανικό πάνω του ήταν η φωνή του. Η Ηώς λοιπόν παρακαλεσε το Δία να τον μεταμορφώσει σε τζιτζίκι, ώστε να συνεχίσει να τραγουδά για πάντα... και προχώρησε στον επόμενο.
Ο επόμενος ήταν ο Ωρίωνας , που πήγε από βέλη της Άρτεμης [ γι' αυτό έχω πει παλιότερα να μην επαναλαμβάνομαι]
Ο επόμενος τυχερός, γιατί κανείς δεν τη γλίτωνε ήταν ο Αθηναίος ήρωας Κέφαλος. Έλα όμως που ο Κέφαλος ήταν παντρεμένος. Μια μέρα που το παλικάρι είχε βγει για κυνήγι στον Υμηττό κι αυτή έστελενε το φως της στη γη, τον είδε και τον ερωτεύτηκε. Αυτός όμως ήταν πιστός στη γυναίκα του και δεν ενέδωσε.
-Εγώ βλέπω το μέλλον , του'πε και θα μετανιώσεις γι' αυτή σου την επιλογή. Για δοκίμασε την πίστη της γυναίκας σου! Χμ χμ χμ
Αυτός που ήθελε να το τσεκάρει δέχτηκε κι η Ηώς του'δωσε άλλη μορφή και πολλά δώρα για τη γυναίκα του . Η γυναίκα του Κέφαλου θαμπώθηκε από τα δώρα κι αυτός επεσε σε κατάθλιψη και την έδιωξε.
Τι να σας τα λέω τώρα πήγε στην παρέα της Άρτεμης που της χάρισε ένα αλάνθαστο τόξο, ξαναγύρισε στην Αθήνα μεταμφιεσμένη σε άντρα , νίκησε τον Κέφαλο σε αγώνες και τελικά του αποκαλύφθηκε. Μια μέρα όμως που αυτός πήγε για κυνήγι τον ακολούθησε για να δει αν συναντάει την Ηώ. Αυτός είδε ένα θάμνο να κουνιέται, νόμισε ότι ήταν ελάφι κι ... έγινε χήρος.
Η Ηώς βέβαια πιστή στις επιλογές της συνέχισε να αναζητεί τον ιδανικό άντρα κι ακόμα τον ψάχνει νομίζω...
Συμπέρασμα ; Το πρωινό κυνήγι δεν είναι ότι το καλύτερο, ας γίνουμε χορτοφάγοι
Καληνύχτα πουλάκια μου

3 σχόλια:

  1. Πολύ πολύ γλυκιά ιστορία!Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και ο Άγιος θέλει φοβέρα! σου έκανα παράπονα και ..να! η ιστορία μου, σ' ευχαριστώ φίλη μου.Έχεις να μου συστήσεις μια έκδοση τέτοια με ιστορίες απο την Μυθολογία για τον εγγονό μου ;Λατρέυει τη Μυθολογία, του έχω αγοράσει μεμονωμένα μα τίποτε το συνολικό και εύπεπτο για την ηλικεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΑ :))
    ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;