Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

ΧΑΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕ ΡΕΜΒΑΖΩ


Καλοί μου αναγνώστες καλημέρα. Έχω έναν περίπου μήνα να γράψω κάτι, αλλά τι να πεις και τι σου φταίνε κι οι άλλοι να σ' ακούν να μουρμουρίζεις. Τον τελευταίο καιρό περνάω δύσκολα, πολύ δύσκολα μπορώ να πω. Πολύ λίγοι ξέρουν ακριβώς τι περνάω, μπορεί και κανένας, άλλωστε τι νόημα έχει ο καθένας έχει τα δικά του προβλήματα και άγχη. Όχι που πιστεύω ότι θα αγχώσω κανέναν αν του πω πώς είμαι , αλλά γιατί να καταναλώσει φαιά ουσία για κάτι που δεν τον αφορά; Γι' αυτό λοιπόν σωπαίνω και νομίζω ότι είναι η καλύτερη τακτική.
Πρέπει τελικά να'ναι κουσούρι αυτό που έχω. Θέλω, σχεδόν απαιτώ, οι κοντινοί μου άνθρωποι να καταλαβαίνουν τι μου συμβαίνει "χωρίς λόγια". Καλά πολύ ψιλά γράμματα ! Κι αν δεν έχουν το κληρονομικό χάρισμα; Κι αν το "προφίλ" μου δείχνει ένα άνθρωπο ζωντανό , που θέλει και προσπαθεί ν' ασχολείται με πολλά συγχρόνως , κι ας μην τα καταφέρνει, που θέλει να γελάει και να διασκεδάζει [ μεγάλη διαφήμιση κάνω], να προλαβαίνει τις επιθυμίες των άλλων κι αν μπορεί να τις ικανοποιεί;
Δεν είναι ψέματα όλα αυτά, δεν προσποιούμαι για να γίνομαι αρεστή , έτσι μου βγαίνει. όμως κάποτε θέλεις κι εσύ υποστήριξη ...
Μου αρέσει κι εμένα να με προσέχουν να με νοιάζονται ουσιαστικά όχι τυπικά, αλλά καταλαβαίνω τώρα σ' αυτή την ηλικία ,ότι τελικά όλα είναι σχετικά και δεν μπορώ να ζητάω πράγματα που οι γύρω μου δεν έχουν.
Κουκουλώνομαι λοιπόν και δεν περιμένω την άνοιξη.
Μόνο χαμαιλεοντίζω και σωπαίνω κόβοντας χαρτιά και διδάσκοντας στα παιδιά την προστακτική Αορίστου και τα λάθη που κάνουμε μιλώντας. Κάτι είναι κι αυτό...
Αλλαγή κλίματος τώρα, φτάνει βαρέθηκα να κλαψουρίζω και να περιμένω το 'μάννα' όχι εξ ουρανού αλλά από τη γη.
Ηλιος του μεσονυχτίου , αναγνώστες μου [ όσοι μείνατε ] ξέρετε τι είναι ;
Εκεί στους πόλους, που ο ήλιος δε ζεσταίνει με τις ακτίνες του , η σιωπή που επικρατεί ταράζεται μόνο από τον ήχο του ανέμου και τα ποδοβολητά των ταράνδων, εκεί λοιπόν συμβαίνει ένα φαινόμενο που οφείλεται στην κλίση του άξονα της γης.Για 6 μήνες σ' αυτά τα μέρη ο ήλιος είναι ορατός σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της μέρας. Ο ήλιος δύει , αλλά βρίσκεται ελάχιστα κάτω από τον ορίζοντα με αποτέλεσμα να υπάρχει φως αρκετό και να σου επιτρέπει ακόμα και να διαβάσεις. Αυτές οι νύχτες με τον ήλιο του μεσονυχτίου να τις φωτίζει ονομάζονται "λευκές νύχτες" και μπορούμε να τις δούμε κι σε άλλα νοτιότερα μέρη από τους πόλλους, όπως στην Αγία Πετρούπολη.
Αυτά για σήμερα
Σας φιλώ

8 σχόλια:

  1. Μικρή μου
    ναι ναι μικρή μου...μη μετράς τα χρόνια προπαντός τα υπηρεσιακά... μήπως πάντα ΄το να μαθαίνεις ή να μαθαίνεσαι δεν σε κάνει να μεταμορφώνεσαι σε πλάσμα με τεράστια χαρούμενα μάτια;
    αχ μικρή μου λοιπόν
    που και να μιζεριάσεις λίγο δεν αφήνεσαι γιατί φοβάσαι πως είναι η αμαρτία για όσα κιόλας έχεις....
    Όμως το να σαι άνθρωπος που πάει να πει μια αδύναμη δύναμη είναι η φύση. Όπως και το να θέλουμε το κανάκεμα...
    Πήρα φόρα καλή μου φλυαρώ κάποτε πολύ
    κι έξω βρέχει
    σιγανά σιγανά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΛΙΓΗ ΑΠΟΥΣΙΑ ΓΥΡΙΣΕΣ.ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΝΑΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΟΠΩΣ ΑΥΤΟΣ ΝΟΜΙΖΕΙ.ΑΛΩΣΤΕ ΜΟΝΟ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ.
    ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΓΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλή σου μέρα!!θα ξεκινήσω απο την φράση που μου έλειψε,[Καλημέρα πουλάκια μου...]
    Μας έλειψες...Χαίρομαι που γύρισες.Σαν δασκάλα γνωρίζεις να λύνεις προβλήματα.
    Σου εύχομαι ολα να πάνε καλά!!
    Τώρα οσον αφορά τις λευκές νύχτες νομίζω οτι υπήρξα τυχερή, το φαινόμενο το έζησα απο κοντά οταν ταξίδεψα στο Λένιγκραντ!!
    Φιλάκια Loulou

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου αρέσει ο γνωστός κύκλος της μέρας και της νύχτας και οι λευκές νύχτες θα με ενδιέφεραν μόνο τουριστικά.

    Μην περιμένεις να σε καταλάβουν αν δεν μιλήσεις. Αυτοί που σ΄αγαπούν σίγουρα νοιάζονται και θέλουν να ξέρουν τι νοιώθεις.

    Καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΑΣ ΕΛΕΙΨΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΜΕΛΑΓΧΟΛΕΙΣ...Σ' ΑΓΑΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ...ΑΝΤΕ ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟΣΑ ΓΛΥΚΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χρόνια πολλά Αγγελικούλα! Να περάσεις υπέροχα στη γιορτη σου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΗΡΘΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΩΗ ΟΠΩΣ ΤΗ ΘΕΣ.
    ΧΙΛΙΟΧΡΟΝΗ ΝΑ ΕΙΣΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;