Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Παραλογίζομαι;


Καλησπέρα πουλάκια μου . Καλό απόγευμα. Είμαι μες στα νεύρα και την τσαντίλα. Ναι, τον τελευταίο καιρό δεν έχω λόγο που να μην είμαι διαρκώς θυμωμένη και απογοητευμένη. Με απογοητεύει η κατάσταση που ζω και βιώνω καθημερινά στο σπίτι στο σχολείο , στο δρόμο, παντού. Η υγεία του άντρα μου επισφαλής και χωρίς βελτίωση με φέρνει πίσω καθημερινά, με κάνει να κλείνομαι στο καβούκι και στο σπίτι μου γιατί βλέπω ότι στις δυσκολίες είσαι μόνος σου. Στην αρχή είπα να μην το πω σε κανέναν γιατί δε μ' αρέσει να με λυπούνται από καθωσπρεπισμό. 'Οταν σε ρωτάνε όμως δεν μπορείς να πεις ΄ψέματα. Κάποια στιγμή και σε κάποιους ανθρώπους εξήγησα την κατασταση , τη δυσκολία της, το βάρος που νιώθω. Το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο . Ενδιαφέρον στην αρχή ΄για το τυπικόν της υπόθεσης και μετά "εξαφανίζομαι γιατί έχω κι άλλες δραστηριότητες". Λες και δεν τόβλεπα . Αλλά πάντα μου αρέσει να εθελοτυφλώ και να κουκουλώνω τις απογοητεύσεις μου. Τελικά γιατί πρέπει να'μαι τόσο ανεκτική; Για να μη χάσω τι; Τη συμπαράσταση, τη φροντίδα , τον "ισκιο" όπως λένε;
Καταλαβαίνω ότι όλοι σε προτιμούν όταν είσαι δυνατός, ανεξάρτητος και δε δημιουργείς άγχη και υποχρεώσεις. Όταν τους διασκεδάζεις , τους καλύπτεις τα κενά τους, περνούν καλά μαζί σου. Όταν τους χρειάζεσαι τι γίνεται; Μάλλον εγκαταλείπουν το πλοίο που βυθίζεται, αν κι εγώ μια βαρκούλα είμαι ...
Έχω κάθε λόγο νομίζω να θυμώνω και να διαγράφω ανθρώπους αγαπημένους.
Στέκομαι όρθια όμως και προχωράω μόνη μου. Δε βαριέσαι κι ετσι καλά είναι
Σας φιλώ

11 σχόλια:

  1. Αγγελικούλα μου πέρασε πολύς καιρός πριν συνειδητοποιήσω ότι ο μόνος άνθρωπος στον οποίον μπορώ να βασιστώ είναι ο εαυτός μου!
    Δυστυχώς όπως ακριβώς τα λες είναι.
    Κανείς δεν μπορεί να έλθει στην θέση σου και να νοιώσει αυτό που νοιώθεις εσύ, πολλές φορές ούτε οι πιο αγαπημένοι μας δεν μπορούν, πόσο μάλλον κάποιοι ξένοι.
    Είσαι πολύ δυνατό άτομο, είμαι σίγουρη ότι θα το παλέψεις και θα βγεις νικήτρια!
    Φιλιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αγαπητή δασκαλίτσα μου,
    αυτές τις μέρες για κάποιο λόγο είμαστε όλοι κάπως... Δε ξέρω τι φταίει, όλοι γύρω μου είναι θλιμμένοι, νευριασμένοι, αγχωμένοι, προβληματισμένοι...
    Θέλει κουράγιο για να αντιμετωπίζεις τις καταστάσεις και να διατηρείς την ψυχραιμία σου!
    Εύχομαι ολόψυχα ο άνδρας σου να γίνει καλά...
    Σε φιλώ...
    μαρία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ετσι όπως τα λες είναι!
    Στα δύσκολα φαίνονται οι φίλοι, και όχι επί του πρακτικού! Αυτό δεν το θες, αυτό που ζητάς είναι μία καλή κουβέντα που θα σου δώσει λίγο θάρρος και μία ζεστή αγκαλιά....για να βρεις το κουράγιο να αντιμετωπίσεις αυτό που έχεις μπροστά σου...
    Εχω κάνει εκκαθάριση φίλων και συγγενών όταν προ καιρού αντιμετώπισα κάτι παρόμοιο...Δεν αξίζει ούτε να στεναχωριέσαι για τέτοια άτομα,ούτε και κακίες να κρατάς. Το κεφάλι ψηλά, βαθιά ανάσα και δύναμη!
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν καταλαβαινω γιατι ειναι τοσο δυσκολο για μερικους ανθρωπους να σηκωσουν ενα τηλ να σε ρωτησουν "εισαι καλα? Δυστυχως δεν αντεχουν να ακουνε τα προβληματα των αλλων,καμια φορα δεν αντεχουν κ την χαρα τος.Ελπιζω να ξεπεραστει γρηγορα το προβλημα.Συγγενεις κοντα σου εχεις τουλαχιστον?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλοί μου και άγνωστοι φίλοι ευχαριστώ για τη θετική σας σκέψη. Η αλήθεια είναι , όπως όλοι γνωρίζετε, ότι άμα έχει ένα πρόβλημα για μεγάλο διάστημα οι άλλοι γύρω σου κουράζονται να το συζητούν συνέχεια. Εγώ δεν είμαι από τους τύπους που κάθονται και συνέχεια κλαψουρίζουν με τη μοίρα τους. Έτσι κι αλλιώς όταν πρόκειται για ιατρικό θέμα λίγα μπορούν να κάνουν οι άλλοι. Δε ζητάω λοιπόν από κανέναν να γίνει το μεγάλο αυτί που θα ακούει διαρκώς τα προβλήματά μου. Απλά να μου υπενθυμίζουν την παρουσία τους έστω και εξ' αποστάσεως. Δεν ξέρω αν ήμουν στη θέση τους τι θα έκανα . Μπορεί να κουραζόμουν κι εγώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχεις δίκιο που στεναχωριέσαι, αν και δε βγάζεις τίποτα έτσι. Πάντα είναι μόνοι οι άνθρωποι στα δύσκολα και στα μεγάλα...Δυστυχώς! Όσο πιο γρήγορα το παίρνει κανείς απόφαση, τόσο καλύτερα για τον ίδιο. Ανασκουμπώνεται και πολεμά. Κουράγιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλησπέρα..
    Έτσι είναι, τι να κάνεις..η ζωή είναι πιο δύσκολη για μερικούς..Καλό κουράγιο και ελπίζω να υπάρχει ελπίδα για βελτίωση..Εγώ,,μόνο ένα χαμόγελο μπορώ να σου χαρίσω...(νομίζω), θα το κάνω τι θεατρικό όσο πιο αστείο μπορώ για σένα και για κάθε άλλον που θα ήθελε ένα χαμόγελο να βγει απ το λαπ τοπ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΠΩΣ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΟΝ ΠΟΝΟ ΣΟΥ.
    ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΔΥΒΑΤΗ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δυστυχώς όπως τα λες είναι τα πράγματα...ανέχεσαι και κάνεις υπομονή και δεν το εκτιμάει κανένας κι αν κάνεις το λάθος να επαναστατήσεις βγαίνεις ο κακός της υπόθεσης....καλή δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;