Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ



Καλησπέρα. Τι μ' έχει πιάσει δεν μπορώ να καταλάβω. Μετά το μεσημεριανό φαγητό , πέφτω , κοιμάμαι και ... ξεραίνομαι. Δεν ακούω , δε βλέπω, δε μιλάω μέχρι τις 7 που αρχίζει και πέφτει ο ήλιος. Μετά αφού ξυπνήσω και πιω μια γερή δόση καφέ δε λέει να κλείσει το ματάκι μου . Σε κάτι έχω μεταλλαχτεί σίγουρα κι επειδή τρώω σκόρδο, αποκλείεται να'μαι βαμπίρ, άρα είμαι κάτι σε κουκουβάγια. Τι σίριαλ αστυνομικό έχω δει δεν περιγράφεται!
Μεταξύ μας ψιλοκατάθλιψη έχω πάθει, αλλά το αποσιωπώ. Άλλωστε δεν είμαι οπαδός των χημικών συσκευασμάτων, άντε καμιά μπίρα που φέρνει ύπνο και κάνει καλό κι όλας. Μην ξεχνάτε ότι οι Αιγύπτιοι έδιναν στους εργάτες των πυραμίδων μπίρα για να δυναμώσουν. Το πώς βγήκαν κανονικά σώματα οι πυραμίδες με τόση μπίρα απορώ!
Λοιπόν όλο αυτό είναι εισαγωγή για να μιλήσουμε για τις κουκουβάγιες. Παρεξηγημένα πτηνά είναι αλήθεια. Το επιστημονικό και αρχαίο όνομα είναι γλαυξ. Το ουσιαστικό παράγεται από το ρήμα γλαύσσω που σημαίνει λάμπω. Δηλαδή η κουκουβάγια είχε το χαϊδευτικό λαμπερή. Έλαμπε λέει το βλέμμα της, γι' αυτό και η θεά Αθηνά που ήταν γενικά ξύπνια τη διάλεξε σαν το σήμα κατατεθέν της. Αυτό το μάτι το σπινθηροβόλο όμως έχει βολβό που δεν μπορεί να μετακινηθεί, αλλά κανένα πρόβλημα , η κουκουβάγια μπορεί να μετακινήσει ολόκληρο το κεφάλι κι έτσι έχει πανοραμική θέα.
Έχει επίσης και πολύ κοφτερά νύχια. Φιλέτο σου λέει το κάνει το ποντίκι ή τη σαύρα. Βέβαια ότι τρώει το τρώει ολόκληρο και μετά ότι δεν μπορεί να χωνέψει το κάνει στο στομάχι της μπαλίτσες και το φτύνει κανονικά.
Οι Ινδιάνοι λένε ότι όταν ο Δημιουργός έφτιαχνε τα ζώα αποφάσισε να τα ρωτήσει τα χαρακτηριστικά που ήθελε το καθένα. Η κουκουβάγια περίμενε σ' ένα κλαδί να της δώσει μορφή και παρατηρούσε τη δημιουργία των άλλων πλασμάτων. " Θέλω μακρύ λαιμό σαν του κύκνου,λοφίο σαν του ερωδιού, φτερά σαν του τσαλαπετεινού' , σκεφτόταν. Ο Δημιουργός την παρατήρησε την ώρα που δημιουργούσε τα μακριά πίσω πόδια ενός κουνελιού. "Γύρνα από την άλλη μεριά " της είπε "απαγορεύεται να βλέπεις"
Η κουκουβάγια όμως δεν υπάκουσε κι αφού της τόπε κάμποσες φορές , τη βούτηξε από το λαιμό και τον έβαλε μέσα στο σώμα της, την ταρακούνησε τόσο που τρόμαξε και μεγάλωσαν τα μάτια της , της τράβηξε τ' αυτιά τόσο που εξέχουν από το κεφάλι της και της άλειψε τα φτερά με λάσπη τόσο που έγιναν γκρι. Αυτό ήταν η τιμωρία για την ανυπακοή της. Όσο για το κουνέλι, τρόμαξε τόσο με την τιμωρία της κουκουβάγιας που ξέφυγε από τα χέρια του έχοντας μόνο τα πίσω πόδια του μεγάλα και μ' ένα μόνιμο φόβο που το κάνει να τρέμει στον παραμικρό θόρυβο.
Λέτε να'γινε έτσι;
Σας φιλώ
Καληνύχτα
υγ παραθέτω μόμπιλε με κουκουβάγιες [ το μαρούλι έχει απορίες ]

7 σχόλια:

  1. Δεν ξέρω τί λένε για τις κουκουβάγιες, αλλά εγώ τις λατρεύω !!! Το βιντεάκι, νομίζω, με δικαιώνει ! Τί χάρμα βιντεάκι !!! Και ωραία ενημερωτική ανάρτηση !!! Το νου σου, όμως, στις μπύρες ! Μην πάρεις και πολύ θάρρος από τις πυραμίδες !!! ΧΧΧΧΧΧΧ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. καιρο ειχα να ερθω απο εδω λογω καλοκαιριου.Ευχομαι καλο μηνα και καλο φθινοπωρο να εχεις!!!!Το βιντεο πολυ καλο οπως και η αναρτηση σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ααα! Αφιέρωμα στα αγαπημένα κουκουβαγιάκια!! Έχεις βραβειάκι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλώς σε βρήκα στο πολύ ενδιαφέρον blog σου.
    Καλό Σαββατοκύριακο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Περάστε από το Blogo- σπιτάκι μου παρακαλώ! Έχετε βραβείο!! :)
    http://miamamastaxena.blogspot.nl/2012/10/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Διάβασα την πρώτη ανάρτηση και με εξαίρεση το χρωμα το μαλλιών οι απαντήσεις μου είναι ίδιες.
    Μετά έρχομαι εδώ και βλέπω ότι μετά το μεσημεριανό φαγητό δε μπορείς να κρατήσεις τα μάτια ανοιχτά... και ότι τρώς και συ τα σκορδάκια σου και είπα δε μπορεί: Είμαστε κλώνοι ή εσύ είσαι απλά κριός... :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;