Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ


Καλησπέρα πουλάκια μου. Είμαι στην Αθήνα πια και λιώνω στη ζέστη. Τι είναι αυτή η ζέστη διαρκείας φέτος; Ούτε το shopping therapy δεν μπορώ να ευχαριστηθώ! Τώρα όταν μιλάμε για ψώνια μη νομίζετε ότι ξεσηκώνω την αγορά. Όχι βέβαια! Γυρνάω σε μαγαζιά γνωστά και βρίσκω ευκαιριούλες, αν υπάρχουν φυσικά. Τι να κάνουμε είναι κι αυτό μια διέξοδος. Πάντα μου άρεσε να γυρνάω σε δρόμους είπαμε βάζω την τσάντα στον ώμο και κάνω 3-4 χμ έτσι για να μην ξεκουράζονται τα πόδια και να καλλιεργείται η φλεβίτις. Αυτό τον καιρό έψαχνα πραγματάκια για ένα βιβλίο ευχών που θέλω να φτιάξω . όταν το τελειώσω ελπίζω να σας το δείξω. Παρατήρησα μεγάλη διαφορά τιμών για το ίδιο αντικείμενο από μαγαζί σε μαγαζί, ιδιαίτερα στα επώνυμα με είδη χόμπυ ήταν σχεδόν διπλάσια η τιμή. Βρήκα όμως την άκρη , δεν μπορώ να πω, άλλωστε ρωτώντας πας στην πόλη... Αποφεύγω επίσης τις πολλές κουβέντες σχετικά με το πώς είμαι πώς περνάω , αν ήταν καλό το καλοκαίρι μου κλπ. Αχ νομίζω ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν κι αυτοί που ρωτούν το κάνουν τυπικά. Δε χρειάζεται λοιπόν τίποτα περισσότερο. Ο καθένας περνάει τα ζόρια του κι αν τη βγάλει καθαρή έχει καλώς , αν όχι πάλι έχει καλώς [ για τους άλλους]. Κακιασμένη μου φαίνομαι τελευταία, αλλά μ' αρέσει αυτό το consept...
Λοιπόν τέλος τα προσωπικά , άλλωστε είπαμε τα εν οίκω μερικές φορές είναι βαρετά.
Χθες λοιπόν είχαμε πανσέληνο. Όχι δεν πήγα σε αρχαιολογικά χώρο για να τη θαυμάσω, το θεωρώ εξεζητημένο, αλλωστε εμένα η πανσέληνος δε μου δημιουργεί την τάση "αχ τι ωραίο που είναι το αυγουστιάτικο φεγγάρι", μου δημιουργεί περιέργεια και αναζήτηση για κείνους τους παλιούς ανθρώπους που το κοίταζαν με δέος.
Ο όρος τρέλα προέρχεται από τη λατινική λέξη luna, λένε λοιπόν ότι οι άνθρωποι γίνονται πιο επιθετικοί κατά τη διάρκεια της πανσελήνου γι' αυτό και συμβαίνουν περισσότερα εγκλήματα. Ακόμα τα ζώα μπορούν να κυνηγήσουν καλύτερα μικρά θηράματα όπως ποντίκια και λαγούς, ενώ η πανσέληνος μειώνει και τις μετακινήσεις των αποδημητικών πουλιών.
Στην ασιατική μυθολογία υπάρχει ένα μύθος για το πως πήγε το κουνέλι στο φεγγάρι. Κάποτε ένας θεός κατέβηκε στη γη και ζήτησε από τα ζώα να του δώσουν κάτι να φάει. όλα τα ζώα έδωσαν κάτι , εκτός από το κουνέλι που δεν είχε καθόλου τροφή. Για να μην αφήσει λοιπόν τον ξένο παραπονεμένο, έπεσε το ίδιο στη φωτιά και πρόσφερε το σώμα του για τροφή. Ο θεός συγκινήθηκε και πήρε το κουνέλι στο φεγγάρι για ανταμοιβή.
Αυτά γι' απόψε ,σας απειλώ όμως ,θα συνεχίσω σύντομα
Φιλιά

1 σχόλιο:

Διαβάσαμε σήμερα;