Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΧΕΙΜΩΝΑΣ


Αργοπεθαίνει όποιος γίνεται σκλάβος της συνήθειας, επαναλαμβάνοντας κάθε μέρα τις ίδιες διαδρομές, όποιος δεν αλλάζει περπατησιά, όποιος δε διακινδυνεύει και δεν αλλάζει χρώμα στα ρούχα του, όποιος δε μιλεί σε όποιον δε γνωρίζει.
Αργοπεθαίνει όποιος αποφεύγει ένα πάθος, όποιοςπροτιμά το μαύρο για άσπρο και τα διαλυτικά σημεία στο "ι" αντί ενός συνόλου συγκινήσεων που κάνουν να λάμπουν τα μάτια που μετατρέπουν ένα χασμουρητό σε ένα χαμόγελο, που κάνουν την καρδιά να χτυπά στο λάθος και στα συναισθήματα.
Αργοπεθαίνει όποιος δεν αναποδογυρίζει το τραπέζι, όποιος δεν είναι ευτυχισμένος στη δουλειά του, όποιος δεν διακινδυνεύει τη βεβαιότητα για την αβεβαιότητα για να κυνηγήσει ένα όνειρο, όποιος δεν επιτρέπει στον εαυτό του τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του να αποφύγει τις εχέφρονες συμβουλές.
Αργοπεθαίνει όποιος δεν ταξιδεύει, δε διαβάζει, όποιος δεν ακούει μουσική, όποιος δε βρίσκει σαγήνη στον εαυτό του.
Αργοπεθαίνει όποιος καταστρέφει τον ερωτά του, όποιος δεν επιτρέπει να τον βοηθήσουν, όποιος περνάει τις μέρες του παραπονούμενος για την τύχη του ή για την ασταμάτητη βροχή.
Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείψει μια ιδέα πριν την αρχίσει, όποιος δε ρωτά για πράγματα που δε γνωρίζει.
Αποφεύγουμε το θάνατο σε μικρές δόσεις, όταν θυμόμαστε πάντοτε ότι για να είσαι ζωντανός χρειάζεται μια προσπάθεια πολύ μεγαλύτερη από το απλό γεγονός της αναπνοής.
Pablo Neruda
To βρήκα αναπάντεχα μέσα σ' ένα βιβλίο που διάβαζα στη διαδρομή με τον ηλεκτρικό και μου άρεσε. Στο Μαρούσι χιόνιζε μικρές νιφάδες κι έκανε ένα κρύο τσουχτερό.
Άρχισα πάλι τις συνηθισμένες διαδρομές υπό συνθήκες ψύχους.Νοσοκομείο, γιατροί, κάλια,νεύρα και καφέδες σε άδεια κυλικεία
Θέλω να'μαι αισιόδοξη και φαντάζομαι καλοκαίρια που θα ζεστάνουν και πάλι την καρδιά και το μυαλό μου.
Καληνύχτα

3 σχόλια:

  1. περαστικά και κουράγιο εύχομαι,φοβερό το απόσπασμα του pablo neruda,κάποια τα έχω κάνει από όσα λέει αλλά τα περισσότερα όχι...ποτέ δεν είναι αργά για να προσπαθήσω έστω και τώρα,τι λέτε? με εκτίμηση,όλγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πάλι στη συνηθισμένη διαδρομή!!!
    βάλσαμο οι φράσεις του Neruda!
    κουράγιο κι υπομονή καλή μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια φανταστκή διαλογική ανάρτηση , δεν ξέρω ποιο να πρωτοκρατήσω γι' αυτό την έκλεψα και την έβαλα στα έγραφα μου Κρατώ αυτό " Αργοπεθαίνει όποιος εγκαταλείψει μια ιδέα πριν την αρχίσει", γιατί νοιώθω οτι με αντιπροσωπεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;