Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ

Καλημέρα πουλάκια μου. Καλή Κυριακή. Δεν είμαι στα καλύτερά μου και νομίζω ότι είμαι ένα βήμα πριν την κατάρρευση. Ναι, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά και δεν εννοώ την κρίση τη νέα κυβέρνηση και τα συναφή γιατί αυτό το βλέπουν όλοι.
Τα πράγματα δεν πάνε καλά με μένα. Η κατάσταση της υγείας του άντρα μου επιδεινώθηκε και τώρα είναι στην εντατική για παρακολούθηση.
Προσπαθώ να εμπεδώσω τα δεδομένα και να συμβιβαστώ με την κατάσταση, αλλά δεν είναι εύκολο. Δεν πολυελπίζω σε καλυτέρευση , αν δεν προχωρήσουμε σε τεχνητή αντλία καρδιάς η πρόβλεψη δεν είναι καλή.
Εδώ μπαίνει πλέον το ηθικό δίλημμα ! όχι για μένα για κείνον . Επ ουδενί δε θέλει να μπει στο προμεταμοσχευτικό στάδιο κι αυτό είναι σαν να υπογράφει τη θανατική του καταδίκη.
Χτες μίλησα με το γιο μου. όχι που του έκρυβα κάτι, απλά δεν του είχα εξηγήσει πόσο αναγκαίο είναι το επόμενο βήμα. Ξαφνικά έπαψα να τον αντιμετωπίζω σαν παιδί που θέλει στήριξη και ασφάλεια, αλλά σαν έναν ενήλικα που στη δεδομένη στιγμή πρέπει να στηρίξει κι εμένα. Μου' φυγε ένα βάρος να πω την αλήθεια...
Νομίζω τελικά ότι το παιδί είμαι εγώ. Δεν κατάφερα ποτέ να ενηληκιωθώ στην πραγματικότητα, πάντα ήμουν προστατευμένη και τώρα μπαίνω μπροστά σε ευθύνες και αποφάσεις που δεν έχω ξαναπάρει. Δυσκολεύομαι και αγωνιώ, αλλά δεν μπορώ να κάνω τίποτα για να διώξω αυτό το συναίσθημα.
Τελικά η ζωή είναι ένας δρόμος που δεν έχει προστατευτικά κιγκλιδώματα. Δεν ξέρεις από πού να περιμένεις τον επόμενο κίνδυνο , την επόμενη δυσκολία , τον επομενο άνθρωπο που θα σε πληγώσει.
Γιατί εγώ περπάτησα τόσο ανέμελα λες και πήγαινα μια από τις βόλτες που συνηθίζω;
Πόσο αφελής και ανασφαλής μπορεί να είμαι και πόσο σκληροί και κακοί μπορεί να είναι κάποιοι άνθρωποι;
Πάρα πολύ !
Το λάθος είναι όλο δικό μου. Για τις επιλογές , τη συμπεριφορά μου , τα συγχωροχάρτια που μοίραζα εδώ κι εκεί , λες κι αν τους έχανα θα ήμουν μόνη μου, λες και δεν ήμουν πάντα!
Απογοητεύτηκα εντελώς, δεν μπορεί να υπάρχει τέτοιος κόσμος γύρω μου , δεν μπορεί να πέφτω πάντα στην ίδια λούμπα και να μην καταλαβαίνω ότι ο καθένας θέλει από σένα κάτι κι όταν σταματήσεις να το δίνεις μπαίνεις σε εφεδρία για όταν σε ξαναχρειαστεί.
Σε εφεδρία δεν μπαίνω για κανέναν και για τίποτα.Όπως θέλω να διδάσκω έτσι θέλω και να γνωρίζω καινούριους ανθρώπους να παίρνω να δίνω να χαίρομαι και να γίνομαι απαραίτητη . Αυτό θέλω κι ας το πληρώσω πάλι και πάλι. Γιατί έτσι είμαι κι αυτό δεν αλλάζει .
Σας φιλώ

9 σχόλια:

  1. Αγγελικούλα μου εύχομαι από καρδιάς, ότι το καλύτερο για την οικογένειά σου!
    Δύσκολες καταστάσεις, δύσκολες αποφάσεις, στήριξε τον γιόκα σου κι αυτός να στηρίξει εσένα για να μπορέσεις να τα αντιμετωπίσεις πιο εύκολα!
    Εύχομαι στην επόμενη ανάρτησή σου, όλα να είναι πιο αισιόδοξα!
    Σε φιλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυναμη και κουραγιο για ν αντεξετε τις οποιες δοκιμασιες!Ευχομαι να ξεπερασετε το σκοπελο!
    Εχω πεισθει οτι ο καθενας σηκωνει το σταυρο του μονος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εύχομαι να εχεις κουράγιο και δύναμη να αντιμετωπίζεις όλα τα δύσκολα, εκανες ένα καλό βήμα, βγήκες από το "καλά προστατευμένο κλουβάκι σου" και μαθαίνεις σιγά-σιγά να αντιμετωπίζεις όλες τις "επιθέσεις", δύσκολο αλλά κι αναγκαίο βήμα, καλή επιτυχία και στα επόμενα, πάντοτε με σύνεση και στωικότητα να αντιμετωπίζεις τις κακοτοπιές..... περαστικά στον αντρούλη σου!
    φιλάκια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με συγκλόνισε το πρόβλημα σου φίλη μου και πιο πολύ ο αγώνας σου να σταθείς δυνατή στα ..ανυπέρβλητα..Σου εύχομαι ολόψυχα γλυκιά μου ότι είναι καλύτερο..παίρνω και το μέρος του..δεν ξέρω τι θα έκανα μα όταν υποφέρεις πολλά αρνήσαι έστω και αυτά που σου δίνουν την μία ελπίδα..Κλαίω μαζί σου φίλη μου και μακάρι να μπορούσα να σε βοηθήσω.Σου στέλνω απλά τη προσευχή μου, την αγάπη μου και την ευχή μου για ότι είναι καλό και για τους δύο.Ο Θεός είναι μεγάλος και για όλα φροντίζει με τον τρόπο του.Πράγματα που ίσως τώρα δεν καταλαβαίνουμε και μετά νοιώθουμε την αιτία που έγιναν.Καλή δύναμη και αυτή την εβδομάδα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σας ευχομαι με ολη την καρδια μου ολα να πανε πολυ πολυ καλα.Να ειναι ολα περαστικα και να χαιρεστε την οικογενεια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λυπάμαι πολύ για τις δύσκολες ώρες που περνάτε οικογενειακώς, ευχομαι τα καλλίτερα. Σου ευχομαι κουραγιο, υπομονη, και ψυχική δύναμη που το σύμπαν μας δίνει για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα δύσκολα της ζωής. Πολλές ευχές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. δύσκολο να σου πω κάτι που να χει ουσία
    κάτι που να σε στηρίξει, να σε βοηθήσει να σταθείς
    δύσκολο
    μόνο να πω πως σε θαυμάζω
    είσαι γενναίο πλάσμα καλή μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πάντα θα ξαφνιαζόμαστε από την απανθρωπιά που συναντούμε γύρω μας... αλλά κι εγώ, λέω πως δεν αξίζει να θυσιάσουμε ούτε μια μικρή γωνίτσα από την ψυχή μας για να την κάνουμε κρύα, ώστε να χωρέσει τους χοντρόπετσους.
    Εύχομαι αυτό το μήνα να γλυκάνει λίγο η καρδούλα σου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. χρονια πολλα με υγεια,πολυ αγαπη και αμετρητη αισιοδοξια και δημιουργικοτητα.
    misirlou & maria

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Διαβάσαμε σήμερα;